Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία για το συντονισμό μαθητών στην Αθήνα


Το Σάββατο 21/9 πραγματοποιήθηκε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου για την δράση των μαθητών ενάντια στο Νέο Λύκειο , ενάντια στις απολύσεις των καθηγητών , ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής .
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του μνημονίου αφήνει χιλιάδες λαού άνεργους ή με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης , που δολοφονούνται  μετανάστες και αγωνιστές , που ποινικοποιούνται και τρομοκρατούνται οι απεργίες με επιστρατεύσεις, δεν θα ήταν δυνατό να αφεθεί  απείραχτη η εκπαίδευση και να μην την φέρουν στα μέτρα τους . Δεν φτάνουν οι απολύσεις των καθηγητών μας , η καθημερινή απειλή της αξιολόγησης,  τα συγχωνευμένα σχολεία και τα υπεράριθμα τμήματα, η εντατικοποίηση των μαθημάτων, οι συμμαθητές μας που λιποθυμούν από την ασιτία, ένα σχολείο δηλαδή  που ήδη δεν μας χωράει όλους. Έρχονται και τα νέα μέτρα για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, μέτρα τα οποία κάνουν  να φανεί ολοκάθαρα πια ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης και ο ρόλος που εξυπηρετεί.
Να απαντήσουμε αγωνιστικά μαθητές- μαθήτριες και καθηγητές ενάντια στην βίαιη επίθεση και στην αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας.
Με μαζικές συνελεύσεις και συντονισμό σχολείων να δυναμώσουμε το μαθητικό κίνημα,  να συμπορευτούμε στον αγώνα των καθηγητών μας και του εργαζόμενου λαού, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δουλειά,  να παλέψουμε για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου