Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ!



Χθες, ο προκλητικός κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Η ανακοίνωση ήρθε ως κεραυνός στο λαό, ακόμη και αν «η δαπάνη της κρατικής τηλεόρασης» έχει πέσει 6 μήνες περίπου στο τραπέζι. Η τρικομματική κυβέρνηση παρ’ όλα αυτά φάνηκε αιφνιδιαστική στις αποφάσεις της.
Για άλλη μια φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο. Κατηγορούνται πως δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους και 2.800 βρίσκονται στο δρόμο. Ποιος όμως τους κατηγορεί; Μήπως αυτοί που θεωρούν πλεονάζων προσωπικό τους ήδη λίγους εκπαιδευτικούς; Αυτοί που κατηγορούν το δημόσιο υπάλληλο για όλα τα κακά στο δημόσιο ενώ οι ίδιοι το διαχειρίζονται;
Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που ιδιωτικοποιεί κάθε δημόσιο φορέα (παιδεία, ενέργεια ,νερό) και πλέον απειλεί κάθε εργαζόμενο. Η απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι απλά μια πρώτη γεύση του κύματος απολύσεων που ακολουθεί στο δημόσιο τομέα.
Η δημόσια κρατική τηλεόραση αποτελεί δικαίωμα κάθε λαού ακόμα και στο άθλιο καπιταλιστικό καθεστώς. Δεν είναι τυχαίο ότι την απόφαση της «προοδευτικής», φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας στηρίζει μόνο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Και τα δύο κόμματα μάλιστα κατηγορούν την ΕΡΤ για αντιδημοκρατική δράση μη προβάλλοντας τα πλέον ακροδεξιά συστημικά πρότυπά τους, τους βουλευτές τους!
Η απόφαση αυτή όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την εξευτελιστική μεταχείριση των εργαζομένων αλλά επίσης και με την πλήρη φίμωση της ήδη «αντικειμενικής» ενημέρωσης. Πλέον όποιος εκφράζει οποιαδήποτε αντίθεση θεωρείται εχθρός και δέχεται την αντίστοιχη καταστολή. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αφορά όλο τον λαό. Άλλωστε τα κύματα αλληλεγγύης το δηλώνουν σαφέστατα. Πλέον λιγότερο ή περισσότερο κάθε εργαζόμενος καταλαβαίνει ότι ο επόμενος στόχος μπορεί να είναι αυτός.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς και το πλήθος αλληλέγγυων φαίνονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Χθες μάλιστα φάνηκαν ενωμένοι και συνέχισαν τον αγώνα παρά τις απειλές της κυβέρνησης για μη καταβολή αποζημιώσεων και κατάργηση του δικαιώματος επαναπρόσληψης στη νέα ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ - Α.Ε).
Οι μαθητές γνωρίζουμε πως σε λίγο καιρό θα αναζητήσουμε εργασία και την εκπλήρωση των ονείρων μας σε αυτή την κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία ο εκφασισμός γίνεται συνεχώς εντονότερος. Η απάντησή μας οφείλει να είναι συλλογική και μαζική ενάντια σε όσους μας στερούν το παρόν και το μέλλον!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου