Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

6 Δεκέμβρη 2012 στην Αθήνα

Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Στα Προπύλαια συγκροτήθηκε μπλοκ εκαντοντάδων μαθητών από όλες τις περιοχές της Αθήνας, το οποίο με παλμό και συνθήματα πορεύτηκε μέσω Σταδίου στο Σύνταγμα. Από εκεί οι μαθητές επιστρέψαμε προς Ομόνοια. Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης το μπλοκ έμεινε συγκροτημένο για να προστατευτεί από την αστυνομία, που μας είχε κυριολεκτικά μόνιμα περικυκλωμένους.

Παρά τα συνθήματά μας και παρά τη μέρα και το σκοπό της διαδήλωσης (ή μάλλον επιβεβαιώνοντας το σκοπό της διαδήλωσης), η αστυνομία δεν μας επτρέπεψε ούτε στιγμή να διαδηλώσουμε ελεύθερα, έχοντας τους εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες έτοιμους για επίθεση οποιαδήποτε στιγμή. Και έτσι έγινε όταν, λίγο πριν την Πατησίων, η συγκρότηση του μπλοκ χαλάρωσε. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους μαθητές χωρίς αφορμή, “κόψανε” στη μέση την πορεία και με ξύλο, βόμβες κρότου-λάμψης και χημικά προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές μαθητές. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα “μάζεψαν” κι ένα παιδί που απλά συζητούσε με άλλους μαθητές. Κόντρα στον πανικό, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να συγκροτηθούμε και πάλι ώστε οι μαθητές που δεχθήκαμε την επίθεση να μπούμε στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Η βία και η τρομοκρατία από επίσημο κράτος και “ανεπίσημες” φασιστικές συμμορίες είναι η συμπλήρωση του “οράματος” του μέλλοντος που προσπαθούν να μας επιβάλουν: το μέλλον της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ζωής χωρίς δικαιώματα.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα αγωνιστούμε για το μέλλον που μας ανήκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου