Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή το αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Χανιά

Η Μαθητική Αντίσταση Χανίων κυκλοφόρησε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή το αντιρατσιστικό φεστιβάλ

ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συμμαθητές – συμμαθήτριες

Οι μετανάστες είναι το πιο σκληρά εργαζόμενο κομμάτι του λαού. Δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς ασφάλιση, μόνο και μόνο για να βγάλουν το «ψωμί» τους. Είναι άνθρωποι που έχουν αφήσει τις πατρίδες τους, όχι επειδή το θέλησαν, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να επιλέξουν να παραμείνουν σε αυτές. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η καταλήστευση του πλούτου των χωρών τους έχει διαλύσει τις οικονομίες και την ίδια την ζωή εκεί, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα, αλλά ούτε και συνθήκες για να ζήσουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι.

Έτσι επιλέγουν τον δρόμο της ξενιτιάς – μετανάστευσης με την ελπίδα να βρουν κάτι καλύτερο για να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Αντί αυτού όμως, σε κάθε χώρα όπου φτάνουν οι μετανάστες, αντιμετωπίζουν χειρότερες καταστάσεις από αυτές που διαδραματίζονταν στις χώρες τους! Η προπαγάνδα που ασκείται με όλα τα μέσα θέλει να κάνει τους ντόπιους εργαζόμενους και νέους να φοβούνται, να εχθρεύονται και να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν εχθρό, σαν την αίτια για όλα τα δεινά που τους προκαλεί το σύστημα! Αυτό το σύστημα θέλει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όταν μας λέει ότι οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία, οι μετανάστες φταίνε για την εγκληματικότητα, οι μετανάστες φταίνε για την επιπλέον καταστολή!

Συμμαθητές – συμμαθήτριες, κοινός εχθρός όλων των ανθρώπων, εργαζομένων και μαθητών, ντόπιων και μεταναστών είναι το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που γεννά με τους πόλεμους του τα καραβάνια των κατατρεγμένων της γης. Είναι το σύστημα που καταργεί τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στην ίδια τη ζωή! Όλοι μαζί στους κοινούς μας αγώνες να αντιπαλέψουμε το σύστημα που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους και τα καραβάνια των μεταναστών! Όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και χρώματος, πρέπει να παλέψουμε από κοινού ενάντια στην παιδεία που μας ετοιμάζουν! Να διεκδικήσουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους!

Οι ντόπιοι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες εργαζόμενους και νεολαίους. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να τους εμπιστευτούν στους κοινούς αγώνες ενάντια στον πόλεμο, την φτώχεια, την ανεργία την καταστολή, στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ!

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου