Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της Μαθητικής Αντίστασης για τη δολοφονία του Αλέξη

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Δολοφόνησαν τον Αλέξη… Έναν συμμαθητή μας… Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, στις 9 το βράδυ. Τον δολοφόνησε, όχι απλώς το χέρι ενός ανεγκέφαλου αστυνομικού, αλλά η πολιτική όλων αυτών που δημιούργησαν αυτό το χέρι, που το έθρεψαν για χρόνια. Η ίδια πολιτική που τσακίζει δικαιώματα, που καταργεί κατακτήσεις, που θέλει να μας διώξει από το σχολείο, που θέλει να μας απομακρύνει από τα πανεπιστήμια, που κάνει τα πάντα για να μας κάνει να σιωπήσουμε κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο και θέλουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας.

Έτσι και τώρα. Διαδηλώνουμε την οργή μας μαζί με όλο το λαό κι αυτοί παρατάσσουν απέναντί μας τα πάνοπλα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής. Πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας για να μαζευτούμε στα σπίτια μας. Μας είπαν, σ’ εμάς και στους γονείς μας, να μη διαδηλώσουμε. Μας έπνιξαν στα χημικά. Μας χτύπησαν με τα κλομπ τους. Μας συλλάβανε.

Η οργή μας όμως δεν τρομοκρατείται! Ξεχειλίζει και γίνεται κίνημα. Γίνεται ένα τεράστιο ποτάμι διαδηλωτών που πλημμυρίζει τους δρόμους όλων των πόλεων και τις γειτονιές, καλεί σε γενικές συνελεύσεις, μετατρέπεται σε μαζικές καταλήψεις και αποφασίζει ΑΓΩΝΑ! Γιατί απέναντι στη δολοφονική και αντιδραστική τους πολιτική, μόνη απάντηση μπορεί να είναι το κίνημα και ο αγώνας. Ο αγώνας καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, ο αγώνας για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ενάντια στην πολιτική που φτιάχνει ένα σχολείο για λίγους, αφιλόξενο και ακριβό για τη μεγάλη πλειοψηφία. Ενάντια στην πολιτική που ψηφίζει μέτρα σαν τη βάση του 10 και μειώνει κάθε χρόνο τους εισακτέους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενάντια στην πολιτική της κατάργησης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, στην πολιτική του νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Ενάντια στην πολιτική που μας αναγκάζει να δουλεύουμε πριν τελειώσουμε το σχολείο, με εξευτελιστικά μεροκάματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα, σε συνθήκες πλήρους εκμετάλλευσης. Ενάντια στην πολιτική που δεν μας δίνει καμιά προοπτική, που μας στερεί το μέλλον και τη ζωή. Ενάντια στην πολιτική που μας δολοφονεί!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου