Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Το «νέο» σχολείο του μνημονίου δε θα είναι το σχολείο μας!


   Ο αγώνας των μαθητών πήρε μπροστά! Οι καταλήψεις των σχολείων ακολουθούν η μία μετά την άλλη σ’ όλη την Ελλάδα! Οι μαθητές αντιδρούν στο «νέο»σχολείο του μνημονίου , με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να τους στερήσει το δικαίωμα στη μόρφωση και να πετάξει έξω από τα σχολεία το πλήθος των μαθητών και κυρίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, κατάργηση των δωρεάν βιβλίων (ήδη παίρνουμε την πρώτη γεύση), μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων και άρα μεταφορά των εξόδων στους γονείς (φωτοτυπίες, θέρμανση, νερό κλπ.), φάκελος του μαθητή που θα ποινικοποιεί κάθε μας βήμα.

   Όλα αυτά, βέβαια, καθόλου τυχαία δεν είναι, ούτε συμβαίνουν μόνο στα σχολεία. Η κυβέρνηση, υπό τις εντολές της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ), χτυπά τα δικαιώματα όλου του λαού. Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χτυπιέται το δικαίωμα στην περίθαλψη και στην ασφάλιση, νέοι φόροι και χαράτσια προστίθενται καθημερινά στο ήδη κατά πολύ μειωμένο εισόδημα της οικογένειας, 50.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει…

Να αντισταθούμε! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος!

   Θα μας πούνε πάλι τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ότι κάποιος μας υποκινεί! Ε, ναι λοιπόν! Μας υποκινούν τα βιβλία που δεν έχουμε, οι καθηγητές που λείπουν από τις τάξεις, τα σχολεία που κλείνουν, ο κοινωνικός μεσαίωνας που επιβάλλουν στους γονείς μας και ετοιμάζουν για το μέλλον μας!

   Εμείς όμως αυτό το μέλλον δεν το θέλουμε! Όλα τα σχολεία να γίνουν κέντρο αγώνα, με καταλήψεις και διαδηλώσεις, να ενώσουμε τον αγώνα μας με αυτόν των φοιτητών, με τους καθηγητές και τους γονείς μας, με όλο το λαό! Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στις σπουδές, στη δουλειά, το δικαίωμά μας στη ζωή!


      - ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
     - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

      • Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
      • Δωρεάν συγγράμματα σε όλους- ούτε ευρώ σε φωτοτυπίες και σημειώσεις
      • Ούτε ένα ευρώ στα λειτουργικά έξοδα του σχολείου


Μαθητική Αντίσταση
mathitikiantistasi.blogspot.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου