Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

    Το «νέο» σχολείο του μνημονίου ... 
ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Συμμαθητές, συμμαθήτριες, 
Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «Φέτος θα είναι η χειρότερη σχολική χρονιά μεταπολεμικά». Υπουργείο και Κυβέρνηση την απειλή αυτή την κάνουν πράξη. Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι στις 12 του Σεπτέμβρη, οι μαθητές και οι γονείς τους θα βρεθούν μπροστά σε:
·         ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ξεκινώντας από πέρσι εκτιμάται ότι συνολικά θα συγχωνευτούν-κλείσουν 2.500 σχολεία. Χιλιάδες μαθητές, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών οικογενειών, δε θα μπορούν ούτε καν... να πάνε στο σχολείο τους! Και μπορεί να ‘ναι και 30 σε μια τάξη!
·         ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ: Η σχολική χρονιά ξεκινά με φωτοτυπίες και cd που θα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Η κατάργηση του ΟΕΒΔ (Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων) την περσινή χρονιά προετοιμάζει το έδαφος, ώστε το δωρεάν σύγγραμμα να σταματήσει να θεωρείται κατακτημένο δικαίωμά μας.

·         ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Μπροστά στον τεράστιο αριθμό καθηγητών που φεύγει(10.000), διορίζονται μόνο 600. Μ’ αυτήν την τρομαχτική αναντιστοιχία, θα ξεκινήσουμε το σχολείο, αλλά όχι και το μάθημα... αφού δε θα υπάρχει καθηγητής να το διδάξει.
·         ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ: Η μείωση της χρηματοδότησης προς τα σχολεία κατά 60% σημαίνει ότι θα καλούνται οι οικογένειες να πληρώνουν τη θέρμανση, το φωτοτυπικό υλικό κτλ. Οι γονείς μας εκτός από τους λογαριασμούς του σπιτιού θα έχουν κι αυτούς του σχολείου!
·         ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ: Καθιερώνεται ο φάκελος-φακέλωμα, στον οποίο θα καταγράφονται τα πάντα: απουσίες, επιδόσεις και κυρίως η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, με στόχο την ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκράτηση των μαθητών.
·         ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Με πρόσχημα την όξυνση της κριτικής σκέψης, στην πραγματικότητα οξύνουν την εντατικοποίηση και της ανισότητες μεταξύ μας. Μαζί με το ατελείωτο τρέξιμο για τα μαθήματα, θα έχουμε να τρέξουμε να αξιολογηθούμε και για επιπλέον εργασίες.
Αυτοί που επιβάλλουν, η ΤΡΟΪΚΑ (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) και αυτοί που εφαρμόζουν, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την πλήρη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, φτιάχνουν για μας ένα σχολείο που ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ! Θέλουν ένα σχολείο βαθιά ταξικό, που θα δίνει δικαίωμα στη μόρφωση σε όλο και λιγότερους. Προσπαθούν να μας μάθουν από μικρούς στη ζωή χωρίς δικαιώματα, στην εκμετάλλευση, στην υποταγή. Τώρα δεν μπορούμε σπουδάσουμε, αύριο να δουλέψουμε! Η επίθεση είναι συνολική: στο δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στην περίθαλψη, στη σύνταξη, στις ελευθερίες, στην ίδια τη ζωή!
Να συζητήσουμε μεταξύ μας, να οργανώσουμε συνελεύσεις στα σχολεία μας και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα, να συγκροτήσουμε το μαθητικό κίνημα που θα υπερασπιστεί όλα όσα μας ανήκουν! Μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας να βγούμε στους δρόμους! Να ενώσουμε τον αγώνα μας με αυτόν των φοιτητών ενάντια στο  νέο νόμο-πλαίσιο, που ήδη έχουν υπό κατάληψη πάνω από 300 σχολές! Όλοι μαζί, σ’ενα πανεκπαιδευτικό μέτωπο να βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα! Να σταθούμε στο πλευρό του λαού ενάντια στο μνημόνιο! Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·         Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
·         Δωρεάν συγγράμματα σε όλους- ούτε ευρώ σε φωτοτυπίες και σημειώσεις
·         Ούτε ένα ευρώ στα λειτουργικά έξοδα του σχολείου-καμία επιπλέον επιβάρυνση των μαθητών
Μαθητική Αντίσταση
http://mathitikiantistasi.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Το 4ο γυμνάσιο βύρωνα έχει καθηγητές, γιατί κάνουμε κατάληψη;
    το 4ο γυμνάσιο βύρωνα ξεκίνησε τα μαθήματα με φωτοτυπίες που δεν τις πληρώσαμε εμείς, αλλά το budget που είχε το σχολείο από τη σχολική επιτροπή της περσινής σχολικής χρονιάς, γιατί κάνουμε κατάληψη;
    Σε όλα τα γυμνάσια, όλα τα χρόνια υπήρχε ο φάκελος του μαθητή, με τις επιδόσεις του, τι άλλαξε σήμερα; Μη μου πεις ότι θα φακελώνουν τις κινητοποιησεεις γιατί το ξέρεις ότι ακόμα και αν γίνεται δεν ενδιαφέρει κανέναν πια στη δημοκρατία μας (παλαιές αντιλήψεις που δεν πιάνουν πια.....χα χα χα)
    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ,γιατί κάνεις κατάληψη στο σχολείο μου;
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, εσύ γιατί κάνεις κατάληψη στο χώρο που ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ;;;
    Πάρτε το χαμπάρι παιδια, θέλουν να μας στερήσουν τη γνώση και εσεις του βοηθάτε ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
    Δν είμαι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΚΕ, ΠΑΜΕ κλπ ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ , αφήστε με να κερδίσω τη μόρφωση μου, έστω και με φωτοτυπιες

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 4ο γυμνάσιο βύρωνα όλα είναι μιά χαρά απο ότι φαίνεται ,μήπως ο Βύρωνας ανήκει σε άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και όχι στην Γή?
    Επίσης , η κατεύθυνση που περνάει για την εκπαίδευση μέσα απο το Νέο σχολείο ,το μνημόνιο (έμμεσα) ,το πολυνομοσχεδιο (έμμεσα) ,μη προσλήψεις ,τον προυπολογισμό κτλπ κτλπ διαλύει ουσιαστικά και τα ψύγματα δημόσιας και δωρεάν παιδείας που υπάρχουν . Το ερώτημα είναι ,ΤΙ ΓΝΩΣΗ ακριβώς θα πάρεις σε ένα διαλυμμένο σχολείο ? Μήπως να γυρίσουμε στο 40 που τα παιδιά γράφανε με κάρβουνα πάνω στις πέτρες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή