Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των σχολείων της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη.


«Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία» φώναζαν χθες εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη. Μαζί τους και οι φοιτητές που συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη. Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε κατάληψη 34 γυμνάσια και λύκεια, ενώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη 27 και οι μαθητές ενός ακόμη σχολείου κάνουν αποχή.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η κινητοποίηση στην Αρτα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από 5 λύκεια και 4 γυμνάσια που βρίσκονται υπό κατάληψη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κιλκίς, σταμάτησε συμβολικά μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μαζική μαθητική κινητοποίηση έγινε και στο Αγρίνιο με κατάληξη στο Δημαρχείο. Ενδεικτικό των ελλείψεων είναι το περιστατικό σε Γυμνάσιο στον Αγ. Κωνσταντίνο όπου έγινε κλήρωση των 6 διαθέσιμων βιβλίων για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών!

Σε καταλήψεις των σχολείων τους έχουν προχωρήσει με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, μαθητές στη Λαμία και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας. Αρχή έγινε από τα 2ο και 4ο Λύκεια Λαμίας την προηγούμενη Τρίτη και ακολούθησαν χτες και προχτές τα 1ο και 5ο Λύκεια και το ΕΠΑΛ Λαμίας. Σε κατάληψη βρίσκονταν χτες και τα Λύκεια Δομοκού και Αταλάντης.

Στην Αχαΐα χτες ήταν υπό κατάληψη 33 σχολεία και στην Καλαμάτα, όλα τα λύκεια της πόλης και το Μουσικό σχολείο. Κινητοποίηση μαθητών έγινε χθες και στον Πύργο.

Καταλήψεις σχολείων πανελλαδικά

Σύμφωνα με το http://edopolytexneio.gr/?page_id=537 πανελλαδικά είναι κατηλλειμένα 82 σχολεία.        

πηγη:ριζοσπάστης, http://www.isarkadias.gr/news/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD-7/,  http://edopolytexneio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου