Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Και οι εκπαιδευτικοί είναι με το μέρος μας! Καταγγέλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του αγωνα μας!

Όσο κι αν οι περισσότεροι "δασκαλεμένοι" από το υπουργείο διεθυντές προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, όσο κι αν κάποιοι λίγοι γονείς παίζουν το ρόλο του παιδονόμου προσπαθώντας να "ανοίξουν" πάση θυσία τα σχολεία, όσο κι αν κάπιοι-λίγοι εκπαιδευτικοί υποκύπτοντας στην τρομοκρατία μας απειλούν για απουσίες... η πραγματικότητα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία γονιών και μαθητών είναι με το μέρος μας! 
Δεν ξεχνάμε την προσπάθεια γονιών στη Θεσσαλονίκη να κάνουν από κοινού καταλήψεις με μαθητές για τα βιβλία, δεν ξεχνάμε τους αγώνες που πολλοί από τους γονείς μας έδωσαν μαζί μας μόλις πέρσι την άνοιξη για να μην συγχωνευτούν πολλά σχολεία. Δεν υποκύπτουμε στην διχόνοια που σκόπιμα το συστημα θέλει να σπείρει... Η δύναμη μας είνα στον κοινό αγώνα! Στα πλαίσια της στήριξης του αγώνας μας το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών στην Θεσσαλονική ΕΛΜΕ έβγαλε την παρκάτω απόφαση:

Οι μαθητές/τριες μας τη φετινή σχολική χρονιά δεν βρίσκονται μόνο αντιμέτωποι/ες με τα χρονίζοντα-άλυτα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και βιώνουν μαζί με τις οικογένειές τους τις βασανιστικές συνέπειεςμιας ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Τη στιγμή όμως που κινητοποιούνται, αντιδρώντας στις απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσής τους, αντιμετωπίζουν μια συντονισμένη επίθεση αυταρχισμού και δυσφήμισης, η οποία στοχεύει στη φίμωσή τους και στην καταστολή των κινητοποιήσεων τους.
Εκτός από το Υπουργείο Παιδείας και τα πρόθυμα διοικητικά στελέχη της Εκπαίδευσης, ρόλο παιδονόμου αναλαμβάνουν συχνά ορισμένοι «αγανακτισμένοι πολίτες» ή «παράγοντες» από τους Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων και, ως είθισται, οι κατά τόπους Εισαγγελείς.
Το όψιμο όμως ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Εκπαίδευση δεν πείθει κανέναν. Γιατί δεν τους είδαμε να «αγανακτούν» ή να ασκούν διώξεις για «παράβαση καθήκοντος» εναντίον όσων ευθύνονται για το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης, για τις ελλείψεις βιβλίων, προσωπικού, αιθουσών διδασκαλίας και πόρων, καθώς και για τις σκανδαλώδεις παραβιάσεις της χωροταξικής κατανομής του μαθητικού δυναμικού τις οποίες έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα να ανατεθούν στους εκπαιδευτικούς καθήκοντα αστυνόμευσης των μαθητών/τριών τους, πράγμα που, εκτός των άλλων, αναιρεί τον παιδαγωγικό τους ρόλο.
Θεωρούμε ότι οι μαθητικές καταλήψεις είναι ταυτόχρονα σύμπτωμα και αντίδραση στην
ανεξέλεγκτη κοινωνική κρίση και στο ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν στη νέα γενιά η
χρεοκοπημένη «κοινωνία της αγοράς» και οι απάνθρωπες πολιτικές που την υπηρετούν.
Καλούμε τους μαθητές/τριες να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από όσους τον δυσφημούν και
τον προβοκάρουν, καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία των σχολείων.
Ζητούμε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που ποινικοποιεί τις
μαθητικές καταλήψεις.
Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου. Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και να ταλαιπωρούνται για χρόνια στα δικαστήρια ανήλικοι/ες μαθητές/τριες.
Ζητούμε από την εισαγγελική αρχή να απέχει από κάθε επέμβαση σε σχολικούς χώρους.
Θεσ/νίκη 28/09/201
Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου