Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χανιά: Λίγα λόγια για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην πόλη.


Όπως και στην υπόλοιπη χώρα παρατηρούνται ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές. Το στοίβαγμα σε τάξεις τέρατα είναι πλέον γεγονός, καθώς τα τμήματα μετρούν από  28-30  μαθητές. Στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης συγκαλέστηκε συντονιστικό των λυκείων της πόλης για να δούμε πώς θα κινηθούμε, ώστε να απαντηθούν τα παραπάνω.
Πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές συζητήσει, ζωντανές και με έντονο προβληματισμό για το πώς προχωράμε και πώς πρέπει να δει το μαθητικό κίνημα αυτές τις προκλήσεις.     
 Έκδηλη ήταν η αγωνιά για το ξεδίπλωμα νέων μαχητικών αγώνων κόντρα στην πολιτική που καταστρατηγεί το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία καθώς και για το πώς θα στηρίξουν οι μαθητές τον αγώνα ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο .
            Παρεμβήκαμε σαν Μαθητική Αντίσταση και τονίσαμε την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην ανατροπή αυτού του σκηνικού. Μεγάλο βάρος δόθηκε στις γενικές συνελεύσεις που πρέπει να ξαναζωντανέψουν σε κάθε σχολείο. Τις επόμενες μέρες θα μοιράσουμε προκήρυξη .
            Όλα δείχνουν ότι η χρόνια που μόλις ξεκίνησε θα είναι θερμή από άποψη αγώνων. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά  χαρακτηριστικά! Καλή χρόνια,  Καλούς αγώνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου