Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Νέος νόμος τρομοκρατίας απέναντι στους μαθητικούς αγώνες!

Την Τετάρτη 8/3 την ώρα που οι μαθητές διαδηλώναμε μαζικα μαζί με γονείς,  εκπαιδευτικούς αλλά και χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας, η κυβέρνηση ψήφιζε το νομοσχέδιο "για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία", που αποτελεί ωμή τρομοκρατία στους μαθητικούς αγώνες!  Το Υπουργείο ορίζει μέσω του νομοσχεδίου ως “σχολική βία” και οποιαδήποτε διαδικασία ”παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων” και της διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


  •  Στοχοποιεί ξεκάθαρα τις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις, γιατί το σύστημα τρέμει απέναντι στην οργή της νεολαίας όταν αυτή εκφράζεται μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους. Οι μαθητές κατευθείαν αντιδράσαμε με   μαχητικότητα απέναντι στο έγκλημα στα Τέμπη, σε ένα ακόμα έγκλημα των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου! Έχουμε προχωρήσει μαζικά σε διαδηλώσεις και καταλήψεις. Οι διευθυντές ήθελαν να εγκλωβίσουν την οργή μας σε απλές εκφράσεις πένθους (ενός λεπτού σιγή κλπ). Μόλις είδαν ότι η οργή μας αποχτά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, πιστοί στις εντολές της κυβέρνησης, χτυπούν τους αγώνες μας με κάθε τρόπο. Τρομοκρατούν τις καταλήψεις μας, τις σπάνε με “απεργοσπαστικές μεθόδους”, με τη διεξαγωγή τηλε-μαθημάτων σε αυτές. Στην Πάτρα η αστυνομία προσήγαγε συμμαθητές μας που συμμετείχαν σε καταλήψεις!
  •  Μιλούν για “βία” αυτοί που είναι στην πλευρά αυτών που ασκούν βία! Είναι οι ίδιοι που πνίγουν τις διαδηλώσεις μας με χημικά και στέλνουν τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές να τους ξυλοκοπήσουν! Θέλουν να κρύψουν την βία απέναντι στους χιλιάδες απολυμένους και εξαθλιωμένους, τη βία της ανεργίας, του αποκλεισμού νέων από εργατολαϊκές οιγογένειες από την εκπαίδευση, τη βία των πολέμων και των ξεριζωμένων.  Όλα αυτά για να αποκρύψουν το πραγματικό πρόσωπο του απάνθρωπου καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος που ασκεί σκληρή βία απέναντι στο λαό και στην εργατιά, και να κατηγορήσουν μια ολόκληρη ‘νέα γενιά” ότι είμαστε βίαιοι! Αποκρύπτουν τις δικές τους ευθύνες και φορτώνουν την ευθύνη ατομικά σε κάθε μαθητή ή ακόμα και εκπαιδευτικό!
  • Αυτός ο νόμος έρχεται να προστεθεί σε όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν στήσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια για να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, για να θωρακιστούν απέναντι στη λαϊκή οργή. Έχουν χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, έχουν φέρει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και τώρα δια νόμου  χτυπούν τις μαθητικές καταλήψεις!
  • Τρέμουν την οργή μας! Tο σύστημα θέλει τη νεολαία στο περιθώριο,  υποταγμένη, να μην σηκώνει κεφάλι. Γιατί είναι η γενιά που θα αποκλείεται από την εκπαίδευση με τους ταξικούς φραγμούς (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ), θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την εργοδοσία και κρέας στα κανονια των ιμπεριαλιστών στους πολέμους τους. Θέλουν να μάθουμε από μικροί στην πειθάρχηση, να μας εμποδίσουν να κατεβαίνουμε στο δρόμο, εκεί όπου γενιούνται συνειδήσεις, να πολιτικοποιούμαστε, να ανακαλύπτουμε το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης πάλης! Γιατί αυτός ο δρόμος  είναι ο μόνος δρόμος να νικήσουμε! Σε αυτό το δρόμο να επιμείνουμε! Να κάνουμε συνελεύσεις στα σχολεία, να παρουμε αποφάσεις αγώνα, συνέχισης των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων. Να βροντοφωνάξουμε για τα αιτήματα μας!
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ  ΤΗΛΕ-ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ
-ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
-ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
-ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου