Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ – ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το βράδυ της Τρίτης 28/2 στα Τέμπη δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά με τον τραγικό απολογισμό των δεκάδων νεκρών, τραυματιών και αγνοούμενων. Στην πιο πολυσύχναστη σιδηροδρομική γραμμή της χώρας, απ’ την οποία εξυπηρετούνταν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου, δεν τηρούνταν στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας με αποτέλεσμα δεκάδες συνάνθρωποί μας να πληρώσουν το βράδυ της Τρίτης εισητήριο θανάτου…



ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΥΧΗΜΑ!

Ρίχνουν πάλι το μπαλάκι στην κακιά στιγμή… Μεταθέτουν την ευθύνη στο «μοιραίο λάθος του σταθμάρχη». Αποκρύπτουν τις ατέλειωτες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς για τα ζητήματα της ασφάλειας κυκλοφορίας και τις διαρκείς βλάβες στις υποδομές των δικτύων. Το έγκλημα αυτό είναι συνέπεια της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των μνημονίων που έφεραν ως αποτέλεσμα τη διάλυση και την εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων. Είναι μία προαναγγελθείσα σφαγή! Για αυτό ο λαός και η νεολαία εκφράζει αυτές τις μέρες την οργή του μαζικά στους δρόμους της χώρας. Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της στον κόσμο που διαδηλώνει, χτυπά και πνίγει τις διαδηλώσεις με χημικά. Λίγες μόλις ώρες μετά την υποκριτική «συγγνώμη» του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση απέδειξε πώς πραγματικά την εννοεί με όσα ακολούθησαν στη διαδήλωση της Κυριακής 5/3. Έδειξε το φόβο της μπροστά στη λαϊκή οργή και εξαπέλυσε όργιο καταστολής απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές.

«ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ» - ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ;

Πού είμαστε άραγε ασφαλείς; Στα σχολεία που τρώμε σοβάδες στα κεφάλια, που πλημμυρίζουν όταν βρέξει μισή ώρα, που σκοτώνονται μαθητές από τους ασυντήρητους λέβητες;  Στα ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων που φοιτητές πέφτουν από τον τρίτο όροφο στο κενό; Στο βενζινάδικο από το οποίο μπορεί να μην επιστρέψεις άμα είσαι ρομά; Στα διαλυμένα νοσοκομεία; Στον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει μετά το σχολείο; Στο μέλλον των πολέμων; Οι ίδιοι που με την ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων μας στερούν καθημερινά το δικαίωμα στην εκπαίδευση και που προτιμούν να μας δουν στα εργασιακά κάτεργα της μαθητείας απ’ ότι σε ένα πανεπιστήμιο, είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν τις δολοφονικές πολιτικές που στερούν ζωές. Μας βλέπουν αναλώσιμους, μας θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους και των βρώμικων συμφερόντων τους!

Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 

Οι μαθητές από την πρώτη στιγμή πήραμε θέση! Σε όλη τη χώρα χιλιάδες μαθητές βγαίνουν στο δρόμο για να καταγγείλουν το νέο έγκλημα της κυβέρνησης.  Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την πολιτική που υπόσχεται εκμετάλλευση και θάνατο. Με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις πρέπει να δώσουμε στα σχολεία και στους δρόμους τον αγώνα μας! Κόντρα σε ρεφορμιστικές απόψεις και πρακτικές, όπως της ΚΝΕ, που αποζητούν την πολιτική εκτόνωση του μαθητικού αναβρασμού και επιδιώκουν των περιορισμό της πολιτικής απάντησης σε συμβολικές κινήσεις συνεννοούμενη σε πολλές περιπτώσεις με τις σχολικές διευθύνσεις. Απαντάμε μαζικά και μαχητικά, μέσα από τα μαθητικά συνδικαλιστικά μας όργανα, με επιμονή στους δρόμους, μαζί με όλους τους μαθητές στης χώρας στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα: για τις ζωές και το μέλλον μας πρέπει να αγωνιστούμε!

-ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ 

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου