Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Μαζική σφαγή νέων-Η πολιτική τους μας θυσιάζει


Το βράδυ της Τρίτης 28/2 στα Τέμπη δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα να μετράμε ήδη δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και άλλους πόσους αγνοούμενους. Οι περισσότεροι, φοιτητές που επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Δεν είναι ατύχημα αλλά κρατικό έγκλημα! Μια προαναγγελθείσα σφαγή, συνέπεια της ιδιωτικοποίησης, της διάλυσης και της εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων. Το σύστημα αυτό και οι κυβερνήσεις του ξεπουλούν τα πάντα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζουν τις ζωές μας!


Οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος, αυτής της δολοφονίας ρίχνουν ψεύτικα δάκρυα ενώ οι εργαζόμενοι στις μεταφορές εδώ και καιρό φωνάζουν για διαρκείς βλάβες των υποδομών που δεν επιδιορθώνονται , για εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφάλειας.


Τρέχει όλο το πολιτικό επιτελείο συγκινημένο να κάνει δηλώσεις στα Τέμπη. Ο υπουργός μεταφορών λίγες μέρες πριν ευαγγελιζόταν το πόσο νοιάζεται για την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα. Δεν ήξερε τάχα τα προβλήματα…κανείς δεν του τα είπε. Ο πρωθυπουργός με την σειρά του θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα αποδόσει δικαιοσύνη, θα βρει τον υπεύθυνο, αφού ούτε και αυτός δεν ήξερε…Ο Τσίπρας δεν ήξερε, ήξερε μόνο να ξεπουλήσει τα τρένα στους Ιταλούς. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήξερε …Κανείς τους δεν ήξερε. Μόνο ο λαός και η νεολαία ξέρουν. Ξέρουν πως δεν νοιάζονται για τις ζωές μας, δεν τις υπολογίζουν. Για αυτούς είμαστε αναλώσιμοι.


Καμία συγκάλυψη των πραγματικών υπαιτίων αυτής της σφαγής! Αυτοί που τα ξέραν όλα και σφύριζαν αδιάφορα δεν θέλουν και δεν πρόκειται να διελευκάνουν τίποτα! Η οργή και η θλίψη μας να στραφεί εναντίον τους. Δολοφονούν τις ζωές και το μέλλον μας! Να  αντισταθούμε και να παλέψουμε για ένα αύριο που δεν μυρίζει θάνατο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου