Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης για την επιχείρηση εκφοβισμού και καταστολής της κατάληψης του 3ου ΓΕΛ Καλλιθέας.

Την ώρα που σε όλη τη χώρα χιλιάδες μαθητές πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους εκφράζοντας τη δίκαιη οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη και διαδηλώνουν  μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, οι διευθυντές ακολουθούν τη γραμμή της κυβέρνησης και του υπουργείου κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους για να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. 
Στις 2/3,  ο Λυκειάρχης του 3ου ΓΕΛ Καλλιθέας, αποφάσισε να σπάσει την κατάληψη των  μαθητών εκφοβίζοντας τους. Έφτασε στο σημείο  να  βγάλει  φωτογραφία τα ονόματα όσων ψήφισαν υπέρ της κατάληψης, που είχαν καταγράψει οι μαθητές σε ένα χαρτί δημιουργώντας μια ‘‘μαύρη λίστα’’ ώστε να τους απειλήσει με απουσίες στην τηλεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε από τους περισσότερους καθηγητές του σχολείου από την δεύτερη κιόλας ώρα. 
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αυτών μια από τις καθηγήτριες του σχολείου είπε στη τάξη πως δεν βάζει έναν μαθητή στο μάθημα της γιατί είναι στη λίστα της.
Την στιγμή που στα περισσότερα σχολεία της περιοχής μαθητές και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν μαζί στο έγκλημα των Τεμπών, ο Λυκειάρχης επέλεξε να ακολουθήσει πιστά  τις εντολές της κυβέρνησης και του υπουργείου. Όπως έχει κάνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς διεξάγοντας ηλεκτρονικά τις εκλογές για το 15μελές παρουσιάζοντας τη ως μία πρωτοποριακή διαδικασία που γίνεται για τη διευκόλυνση της ψηφοφορίας και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει γονείς και  μαθητές. Έτσι και τώρα, αποφάσισε την επόμενη μέρα να μιλήσει  στους μαθητές για το πόσο στενάχωρο ήταν αυτό το ‘‘ατύχημα’’ και να προτείνει ενός λεπτού σιγή ως αντίδραση! 
Οι μαθητές δεν θα σιωπήσουν μπροστά σε κανένα έγκλημα των κυβερνήσεων! Δε θα υποκύψουμε στη τρομοκρατία της κυβέρνησης που χτύπα τις διαδηλώσεις μας αλλά και στη τρομοκρατία του υπουργείου που με νομοσχέδιο για τη σχολική βία στοχοποιεί  τις μαθητικές καταλήψεις και προσπαθεί να τις σπάσει μέσα από τηλεμαθήματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις σε όλα τα σχολεία!
-ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
-ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
-ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ
-ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου