Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16/3! Οι μαθητές δεν σκύβουμε το κεφάλι - Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα

 


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμμαθητές μας που ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας να διαδηλώσουν για το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα που μετρά δεκάδες νεκρούς . Που μας απέδειξε άλλη μια φορά πόσο δολοφονικό είναι αυτό το σύστημα και οι πολιτικές του. Δεν μπορεί πλέον κανείς να μας πείσει για το αντίθετο. Ξέρουμε πως αυτό και οι κυβερνήσεις του δεν νοιάζονται για τις ζωές μας. Μας το αποδεικνύουν καθημερινά!

Βγάζουν τους γονείς μας στην ανεργία ενώ σε όσους δουλεύουν τους δίνουν μισθούς πείνας. Ο μήνας βγαίνει με το ζόρι αφού η ακρίβεια έχει βαρέσει κόκκινο. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο την ίδια στιγμή που αυτοί κάνουν τα πάντα για να μας πετάξουν έξω από αυτό. Κι όλη αυτή η προσπάθεια για να συναντήσουμε και εμείς με την σειρά μας την ανεργία και την αβεβαιότητα; Για πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε; Αυτό το σύστημα δεν έχει τίποτα να μας τάξει. Όσα συγγνώμη και να μας πουν εμείς δεν ξεχνάμε.

Δεν ξεχνάμε ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας. Ότι η βαρβαρότητα αυτού του συστήματος μας σκοτώνει καθημερινά. Ποιο συγγνώμη μπορεί να μας πείσει όταν για χάρη των ιμπεριαλιστών θα μας βάλουν να πολεμήσουμε και να σφαγιαστούμε για ξένα συμφέροντα, σε άδικους πολέμους; Για αυτό μας προορίζουν! Ποιο συγγνώμη θα μας πείσει όταν τρώμε ξύλο και χημικά επειδή διαδηλώνουμε για τους νεκρούς, επειδή αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά και το μέλλον μας; Όταν ψηφίζουν νόμους που κατονομάζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως σχολική βία; Φοβούνται τις αντιδράσεις μας για αυτό και τις πολεμούν με κάθε μέσο.

Τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν η αρχή!

Ξέρουμε καλά ποιους έχουμε απέναντί μας και δεν θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν. Όσο και αν προσπαθούν, δεν τα καταφέρνουν. Η οργή που εκφράζεται παντού, σε σχολεία, πλατείες, γήπεδα, να γίνει κίνημα που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί ζωή με δικαιώματα στον δρόμο! Πρέπει να συνεχίσουμε να φωνάζουμε , δεν ήρθε η ώρα να σιωπήσουμε. Πρέπει να παλέψουμε ακόμα πιο μαζικά. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Καμία κυβέρνηση δεν θα το κάνει καλύτερο για εμάς. Κανένα αποτέλεσμα κάλπης δεν θα ανατρέψει την πολιτική που μας το στερεί. Αυτά μπορούμε να τα κερδίσουμε μόνο εμείς, με αγώνες. Η οργή μας δεν θα παγιδευτεί σε κανένα εκλογικό δίλημμα αλλά θα συνεχίσει και πρέπει να συνεχίσει να πλημμυρίζει τους δρόμους. Ακόμα πιο μαχητικά να προχωρήσουμε με συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλα τα σχολεία. Να τους δείξουμε στην πράξη πως καλά κάνουν και μας φοβούνται!

Η πολιτική της φτώχειας, της ανέχειας ,της εξαθλίωσης και του θανάτου δεν θα σταματήσει , αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Είναι ευθύνη μας να παλέψουμε μέχρι την ανατροπή της γιατί οι ζωές μας έχουν αξία!

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16/3! 

Αθήνα: 11:00πμ, Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου)

  • ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

  • ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου