Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

 Μαθητές της Φιλιππιάδας και των Ιωαννίνων δικάζονται στις 23 και 25 Φεβρουαρίου σε Άρτα και Γιάννενα αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα μαθητοδικεία στήνονται με τα γνωστά κατηγορητήρια περί ¨παράνομης κατάληψης¨ και ¨διακοπή της ομαλής εκπαιδευτικής λειτουργίας¨, ύστερα από μηνύσεις που δέχτηκαν οι συμμαθητές μας από γονείς και διευθυντές, γιατί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των σχολείων τους το 2019.



Καθόλου δεν είδαμε όλους αυτούς τους τυπικούς και άτυπους εκπροσώπους του υπουργείου, που τάχα κόπτονται για τις χαμένες ώρες των καταλήψεων, να συγκινούνται για τις χαμένες ώρες της τηλεεκπαίδευσης, λόγω ανύπαρκτων μέτρων προστασίας στα σχολεία. Καθόλου δεν τους είδαμε να συμπάσχουν για την ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων που τσακίζουν το μέλλον μας και μας φορτώνουν με άγχος. Καθόλου δεν τους είδαμε να συγκινούνται για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα 27άρια τμήματα, για την τεράστια και ανολοκλήρωτη ύλη των μαθημάτων, για την έλλειψη θέρμανσης και αναλώσιμων, για τα ετοιμόρροπα κτίρια στα σχολεία μας. Αντίθετα, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να απειλούν και να σέρνουν στα δικαστήρια 15χρονους μαθητές, όταν αυτοί κινητοποιούνται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με webex και απουσίες, με κόφτες και απειλές, με συκοφαντίες και φασιστικές επιθέσεις στις καταλήψεις, με δακρυγόνα και καταστολή στις διαδηλώσεις, αλλά και με άλλες αντίστοιχες μαθητικές διώξεις, όπως η τετραήμερη κράτηση 14χρονου μαθητή στη ΓΑΔΑ, οι κυβερνητικές, κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις προσπάθησαν και ακόμα προσπαθούν να πνίξουν τις δίκαιες μαθητικές αντιστάσεις. Για να επιβάλλουν ένα πιο βάρβαρο και ταξικό σχολείο. Γιατί, μας ετοιμάζουν ένα μέλλον ανεργίας και άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης. Γιατί, γνωρίζουν καλύτερα από εμάς πως οι μαθητικοί αγώνες, μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και το λαό μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Είναι φανερό πως για αυτό το λόγο, μας φοβούνται και θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. 

Αυτά τα μαθητοδικεία δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά άλλη μια προσπάθεια κυβέρνησης, υπουργείου και λοιπών προθύμων να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές και η οποία πρέπει να πέσει στο κενό. Για εμάς, οι μαθητικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι, αλλά δίκαιοι και αναγκαίοι, για αυτό πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν. Καλούμε κάθε μαθητή, φοιτητή, γονέα και εκπαιδευτικό να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους μαθητές, να καταγγείλουμε τις μαθητικές διώξεις και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, διεκδικώντας την άμεση και πλήρη απόσυρση κάθε κατηγορίας εις βάρος των συμμαθητών μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου