Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Το τελευταίο διάστημα έχει φουντώσει, με επικίνδυνο τρόπο, η συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη πολεμική εισβολή στην Ουκρανία. Οι μαθητές, ο λαός, η νεολαία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και τις επιδιώξεις των αστικών τους τάξεων!



Η Ουκρανία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα πεδίο ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσία . Από την μία οι ΗΠΑ θέλουν να εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και απο την άλλη η Ρωσία θέλει να την διατηρήσει ως δικιά της σφαίρα επιρροής. Όσο η αντιπαράθεση φουντώνει, τόσο η πραγματικότητα των λαών φαντάζει τρομακτική. Χιλιάδες κόσμου ήδη καλείται να εγκαταλείψει την Ουκρανία, οι πολεμικές δοκιμές κλιμακώνονται και το μέλλον του λαού μοιάζει αβέβαιο.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά απ’ την δική μας χώρα και καθημερινότητα. Είναι όμως έτσι;

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαμηνύει πως «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας  στο ΝΑΤΟ έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μία τεράστια αμερικανονατοϊκή βάση!

Η βάση της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης αποτελούν πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζουν χώρες και μακελεύουν λαούς!

Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών αυξάνει την στρατιωτική θητεία σε 12 μήνες και ταυτόχρονα θέλει να περάσει την υποχρεωτική στράτευση στα 18!

Οι μαθητές και η νεολαία δεν θα χαρίσουν τα χρόνια τους στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουμε με αυτούς που οδηγούν ολόκληρους λαούς στον θάνατο και στην εξαθλίωση! Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουμε με την ντόπια αστική τάξη και την κυβέρνηση που υποτάσσεται στα ξένα αφεντικά και ταυτόχρονα περνάει τα πιο βάρβαρα και ταξικά μέτρα στο λαό! Πλάι με τον υπόλοιπο λαό θα παλέψουμε ΕΝΑΝΤΙΑ στον ΠΟΛΕΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Για μια ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 

OΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-AΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 18 & 19 ΦΛΕΒΑΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου