Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

Συμμαθητές-Συμμαθήτριες,

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές δύο μαθητών στο 26ο ΓΕΛ Αθήνας(Μαράσλειο) από αστυνομικές δυνάμεις στις 19 Γενάρη δίπλα στην επίθεση που δέχθηκαν μαθητές και το σπάσιμο της κατάληψης από μερίδα αντιδραστικών γονέων. Έπειτα απ’ την απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη διεκδικώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία, ομάδα γονέων κάλεσε την αστυνομία με αποτέλεσμα να προσαχθούν δύο μαθητές, μέλη του 15μελούς, ο ένας εκ των δύο και μέλος της ΚΝΕ. Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω «αγανακτισμένοι γονείς» όχι μόνο έσπασαν με το έτσι θέλω τη μαθητική κατάληψη, αλλά επιπλέον κατέγραψαν τα ονόματα όσων βρίσκονταν μέσα και έφτασαν στο σημείο να τραυματίσουν δύο μαθητές του Γυμνασίου, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!! 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που δέχθηκε η κατάληψη στο Μαράσλειο. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων και τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η επίθεση αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί συλλογικά απ’ τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς στο σχολείο και την περιοχή. 

Δε μας χτυπάνε τυχαία – μας φοβούνται! Η κυβέρνηση θέλει να βάλει φρένο στους αγώνες μας. Από τις συλλήψεις και τη στοχοποίηση μαθητών, την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που προχωράνε σε καταλήψεις, τις απειλές απέναντι στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες μας, τις επιθέσεις «αγανακτισμένων γονέων», μέχρι και τις μαύρες εφεδρείες των φασιστών που επιτίθενται σε μαθητές στα σχολεία(Εύοσμος, Μαρούσι, Ηλιούπολη), το σύστημα ξανά αξιοποιεί όλα του τα μέσα για να καταστείλει τη μαθητική αντίσταση. Φοβούνται τους χιλιάδες μαθητές που βγήκαν στους δρόμους το προηγούμενο διάστημα και τις εκατοντάδες καταλήψεις που ξέσπασαν. Για δεύτερη φορά μέσα στη σχολική χρονιά η οργή βρίσκει μαζική διέξοδο στο δρόμο και δε θέλουν με τίποτα οι αγώνες μας να βρουν συνέχεια και να νικήσουν. Για αυτό και βαθαίνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης και μέσα στα σχολεία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές στο 26ο ΓΕΛ Αθήνας. Να μην αφήσουμε κανένα συμμαθητή μας μόνο του απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, συλλογικά να καταγγείλουμε αυτήν την πολιτική. Να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε μαζικά τις φασιστικού τύπου επιθέσεις, που στοχεύουν στην καταστολή των νεολαιίστικων αγώνων. Να συνεχίσουμε μαζικά και μαχητικά την πάλη μας! Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, να διεκδικήσουμε πραγματικά μέσα προστασίας για όλους. Κόντρα στα σκληρά ταξικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την εκπαίδευση να αγωνιστούμε για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά όλου του λαού. 
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις!

-ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
-ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου