Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Καταγγελία για την αστυνομική εισβολή σε σχολεία της Κέρκυρας

 


Την 18 η Γενάρη στο σχολικό συγκρότημα του 1 ου – 2 ου ΓΕΛ αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν και προχωρούν σε προσαγωγή 6 μαθητών. Τα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι μαθητές βρίσκονταν εντός της κατάληψης, όταν δυνάμεις τις αστυνομίας τους προσήγαγαν και προχώρησαν σε ανάκριση χωρίς την παρουσία γονέων και δικηγόρων.


Οι προσπάθειές σας να μας φιμώσετε δεν μας τρομοκρατούν. Μαθητές και μαθήτριες του 1 ου και 2 ου ΓΕΛ προχώρησαν σε αποχή την Παρασκευή 19/1 και σε μαθητική πορεία στις 22/1 η οποία κατευθύνθηκε προς τα δικαστήρια. 


Το σύστημα φοβάται τη νεολαία γιατί αυτή έχει τη δύναμη να το νικήσει. Μας τρομοκρατούν, μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες, χτυπάνε κάθε κινητοποίηση μας ενάντια στο σάπιο σύστημα αυτό, που δεν έχει τίποτα να μας υποσχεθεί, παρά μόνο φτώχια, πόλεμο και εργασιακό Μεσαίωνα.


Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων επιβεβαιώνει την προσπάθεια δημιουργίας μιας παιδείας για λίγους και εκλεκτούς, με ταξικούς φραγμούς. Τα παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών αποκλείονται από το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Η μόνη τους επιλογή: να πάνε σε σχολές μαθητείας και να γίνουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Αντίστοιχα, ο ανταγωνισμός ιδιωτικών και δημοσίων πανεπιστημίων θα δώσει πάτημα για περισσότερα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των πανεπιστημίων και στην ενταντικοποίηση.


Οι μαθητές έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Μαζί με γονείς και καθηγητές, με όπλο τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Είναι δικαίωμά μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου