Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Προσαγωγές μαθητών στο 57ο ΓΕΛ Αθηνών


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Την Δευτέρα 22/01 μαθητές του 57ου ΓΕΛ Αθηνών προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη με δίκαια αιτήματα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το εθνικό απολυτήριο και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.


    Οργή προκαλεί η προσαγωγή μαθητών από την αστυνομία ύστερα από κλήση της διεύθυνσης του σχολείου. Έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο σκηνικών τρομοκρατίας απέναντι στους μαθητές και τους φοιτητές που αγωνίζονται τις τελευταίες μέρες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη του ΕΜΠ, την εισβολή στο συκρότημα σχολείων του 1ου-2ου ΓΕΛ Κέρκυρας που οδήγησε στην προσαγωγή 6 μαθητών, την επίθεση σε μαθήτρια στον Πειραιά από φασίστες.


Η κυβέρνηση αφού δεν κατάφερε να πείσει:


         Ότι η ΕΒΕ, το Εθνικό Απολυτήριο και η Τράπεζα Θεμάτων θα μας βοηθήσουν στην προοπτική μας, την ίδια ώρα που όλο και περισσότεροι από εμάς αναγκάζονται να τα παρατήσουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.


·             Ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι εναλλακτική επιλογή αφού δεν έχουμε να πληρώνουμε υπέρογκα δίδακτρα.


Ξεκίνησε τις απειλές και την καταστολή:


·           Με την τρομοκρατία των διευθυντών των σχολείων, το webex, τις αποβολές σε οποιονδήποτε μαθητή σκέφτεται να αγωνιστεί.


           Προσπαθώντας να βάλει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς απέναντι μας.


         Βάζοντας την αστυνομία να μας αντιμετωπίσει με προσαγωγές στα σχολεία, με ξύλο και χημικά στις πορείες επειδή τολμούμε να διεκδικούμε.


Αλλά δεν πρόκειται να φιμώσει τους αγώνες!


Αφού οι μαθητές συνεχίζουν να απαντάνε με κινητοποιήσεις απέναντι στις επιδιώξεις του συστήματος, της κυβέρνησης και των διαφόρων καλοθελητών που στέκονται απέναντι τους. Ο αγώνας αυτός πρέπει και μπορεί να συνεχίσει μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων.


Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι φοιτητές είναι στο πλευρό των μαθητών και με κοινό μέτωπο μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές που επιτίθονται στο δικαίωμά στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.


Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις θα νικήσουν!


  • Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες τους!
  • Καμία αναθεώρηση του άρθρου 16- Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!
  • Να ανατραπεί το Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική εκπαίδευση!
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου