Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Επίθεση φασιστών σε αγωνίστρια μαθήτρια στον Πειραιά. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Την Παρασκευή 19/1 στην περιοχή του Πειραιά, μαθήτρια που συμμετέχει ενεργά στους μαθητικούς αγώνες και είναι μέλος του "Ανυπόταχτου Μαθητή" δέχτηκε σκληρή επίθεση από φασίστες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή γίνεται την ίδια στιγμή που οι μαθητές μαζί με τους φοιτητές εχουμε ξεσηκωθεί μαζικά απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τρέμουν μπροστά στην οργή μας και για αυτό μας τρομοκρατούν! Για αυτό και εξαπολύουν τις δυνάμεις καταστολής στις διαδηλώσεις μας μεχρι τις πιο μαύρες τους εφεδρείες, τους φασίστες που κάνουν τη βρωμοδουλεια του συστήματος  και τρομοκρατούν όποιον αγωνίζεται!

Θέλουν να φιμώσουν τις φωνές μας! Να μας τρομοκρατήσουν!

Βιώνουμε την τρομοκρατία των διευθυντών στα σχολεία απέναντι στις καταλήψεις μας και στις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε αντιμέτωποι με τα απεργοσπαστικά τηλε-μαθήματα για να σπάσουν τις καταλήψεις μας. Στις διαδηλώσεις μας οι δυνάμεις καταστολής μας περικυκλώνουν, μας επιτίθονται με χημικά και κρότου λάμψης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αστυνομία κάνει έφοδο στα σχολεία, με αποκορύφωμα το περιστατικό εισβολής της αστυνομίας σε Λύκειο της Κέρκυρας όπου προσήγαγαν έξι μαθητές που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη!

Εξω οι φασίστες από τα σχολεία μας!


Οι φασίστες έχουν το θράσος να εμφανίζονται στα σχολεία μας κατά καιρούς και να το παίζουν “αντισυστημικοί”, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά τσιράκια του συστηματος. Γι' ’αυτό και χτυπάνε τους μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γι’αυτό και οι φασίστες Σπαρτιάτες στη Βουλή ψήφισαν με χέρια και με πόδια τον νόμο της ΝΔ για την επαγγελματική εκπαίδευση! Είναι αυτοί που κάνουν τη βρωμοδουλειά του συστήματος και τρομοκρατούν αγωνιστές, τους ξυλοφορτώνουν ή και τους δολοφονούν! Στο στόχαστρο τους είναι και η αριστερά, οι αγωνιστές του  κινήματος και όποιος γενικά σηκώνει κεφάλι απέναντι στο σύστημα. Θέλουν να μας πείσουν πως για όλα όσα βιώνουμε φταίει ο μετανάστης, ο κατατρεγμένος πρόσφυγας ή ο αγωνιστής συμμαθητής ή καθηγητής μας. Για να μη δούμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος: το σύστημα και όλοι οι εκμεταλλευτές του λαού!

Μπορούμε να νικήσουμε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Όσο μας χτυπούν τόσο πιο πολύ μας εξοργίζουν! 

Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να ανατραπούν όλα τα νομοσχέδια που επιβάλλουν ταξικούς φραγμούς και κάνουν ασφυχτική τη σχολική μας καθημερινότητα και χτυπούν το δικαίωμα μας να σπουδάσουμε! Συλλογικά και οργανωμένα θα σπάσουμε τον τρόμο και θα αντισταθούμε νικηφόρα! Να επιμείνουμε στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις και στις διαδηλώσεις  μέχρι τη νίκη!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Έξω οι φασίστες και η αστυνομία από τα σχολεία!
→ Κάτω τα απεργοσπαστικά τηλε-μαθήματα στις καταλήψεις μας!
→ Καμία αναθεώρηση του άρθρου16-Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
→ Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς- Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου