Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Συμμαθητή/ Συμμαθήτρια,

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τον άγριο ξυλοδαρμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο και  την δολοφονία του 17χρονου Ρομά, Χρήστου από μπάτσους και στις 19 Νοέμβρη μάθαμε για τον βασανισμό ενός 17χρονου στο Α.Τ. Μήλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από έλεγχο με το μηχανάκι του οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου και δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό, εκφοβισμό και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του. 


Οι άγριες επιθέσεις της αστυνομίας σε ανήλικους, που όλο και περισσότερο βλέπουμε το τελευταίο διάστημα,  δεν γίνονται τυχαία. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να εμπεδώσουμε ότι η απάντηση απέναντι σε κάθε κίνησή μας θα είναι άγρια καταστολή. Είτε απλά κάνουμε βόλτα κάπου, είτε βρισκόμαστε σε μια αντιφασιστική συναυλία, είτε κάνουμε κατάληψη ή διαδηλώνουμε είτε τυχαίνει να γεννιόμαστε, με «λάθος» καταγωγή, με «λάθος» χρώμα στο δέρμα, η απάντηση του συστήματος και των κυβερνήσεων του θα είναι ξύλο και τρομοκρατία που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νεκρό.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ασφυκτιούμε! Μας έχουν χτίσει ένα σχολείο και μια καθημερινότητα που δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Περνάνε νόμους που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ένταξή μας σε κάποια σχολή, ενώ για να το καταφέρουμε αυτό τρέχουμε από το ένα φροντιστήριο στο άλλο. Ονομάζουνε bullying τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τους αγώνες μας, ενώ για τα άγρια περιστατικά ξυλοδαρμών μέσα στα σχολεία μας δεν παίρνουν καμία θέση (π.χ. το περιστατικό με τη συμμαθήτρια μας στο γυμνάσιο Περιστερίου). 

Προτιμούν να στρέψουμε την οργή μας στον διπλανό μας παρά σε αυτούς. Αυτό τους συμφέρει! Να πέφτουμε σε αδιέξοδα για να μην στραφούμε ενάντιά τους. Ενάντια σε αυτούς που το μόνο που έχουν να μας τάξουν είναι ξύλο, εκφοβισμό, αβεβαιότητα και ένα μαύρο μέλλον. Δεν θέλουν να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας εχθροί γιατί μας φοβούνται. Για αυτό και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής εντείνεται. Για αυτό και βλέπουμε διαδηλώσεις να απαγορεύονται, αγωνιστές να δικάζονται, μαθητές να ξυλοκοπιούνται βάναυσα από τους μηχανισμούς καταστολής. Για αυτό και οι μαζικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου σε πολλές πόλεις καταστάλθηκαν. Γιατί θέλουν να μας εκφοβίσουν , να σταματήσουν τους αγώνες μας! 
Να μην τους περάσει! Απέναντι σε όλη αυτήν την τρομοκρατία να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνες. Μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου