Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αθήνα | Καταγγελία για το δολοφονικό χτύπημα στην 16χρονη

 

Το Σάββατο 28/10 μια 16χρονη κοπέλα στην Αθήνα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις καταστολής. Στάλθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλά χτυπήματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ευτυχώς διέφυγε το κίνδυνο. Από τύχη, δεν θρηνούμε έναν νέο Γρηγορόπουλο! Η κοπέλα βρισκόταν στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώθηκε στο Ν. Ηράκλειο, ως απάντηση στο φασιστικό κάλεσμα της 1 Νοέμβρη. Επίθεση από ομάδα ΟΠΚΕ δέχτηκαν και όλοι όσοι περιφρουρούσαν την συναυλία από φασίστες που είχαν κάνει την εμφάνιση τους στο χώρο. 

 

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ ξεκίνησαν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να καλύψουν τον πραγματικό ένοχο.  Είπαν ότι η κοπέλα είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, ενώ οι ίδιοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που την μετέφεραν στο νοσοκομείο το διέψευσαν. Υπονόησαν ότι ήταν κάτω από την επήρεια ουσιών, ενώ οι τοξικολογικες εξετάσεις βγήκαν καθαρές.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση, βέβαια, δεν θα δικαιολογούνταν ούτε στο ελάχιστο τέτοια βία από την αστυνομία. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που ερχόταν σε αντίφαση με την αφήγηση αυτόπτων μαρτύρων. 

 

Λίγες μέρες μετά, στις 1/11 φασιστικές ομάδες έκαναν επιθέσεις σε κόσμο που επέστρεφε από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις εκείνης την μέρας και σε απλούς επιβάτες, με την ανοχή της αστυνομίας! Τι θέλουν να «μάθουμε» από αυτά τα γεγονότα; Ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται με καταστολή είτε από τον επίσημο κρατικό μηχανισμό είτε από φασίστες, που θα αξιοποιούνται για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

 

Βλέπουμε ότι η καταστολή και η προσπάθεια τρομοκράτησης των νέων και των προοδευτικών ανθρώπων εντείνεται. Οι δυνάμεις καταστολής έχουν το «ελεύθερο» να μας τρομοκρατούν και να μας καταστείλουν στις διαδηλώσεις, στην βόλτας μας στο πάρκο, στις συναυλίες, στο χώρο του ασύλου μέσα στα Πανεπιστήμια. Συνεχίζουν την δολοφονική τους δράση, γνωρίζοντας ότι θα «πέσουν στα μαλακά», όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές που έχουν διαπράξει εγκλήματα. 

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνέχεια των πολιτικών που ακολουθήσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιτίθεται στα δικαιώματά μας και ταυτόχρονα εντείνει την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Στα πλαίσια αυτά οι διάφορες φασιστο-ομάδες κινούνται υπό την ανοχή του συστήματος, αφού η δράση τους δεν στρέφεται απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλλει σε εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά απέναντι στον κόσμο που αντιδρά και αντιστέκεται.

Παρά τα δολοφονικά χτυπήματα της αστυνομίας, το ξύλο και τα χημικά στις διαδηλώσεις, εμείς θα συνεχίζουμε να αντιδράμε στην συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματά μας. Θα συνεχίζουμε να εναντιωνόμαστε στις φασιστικές απόψεις όπου τις συναντάμε, στο σχολείο ή στη γειτονιά μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου