Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ!

 13 άτομα (εκ των οποίων οι δύο είναι ακόμα μαθητές)περνούν από τη Δευτέρα 19/9 και για 15 μέρες από ανακριτή επειδή πριν δύο χρόνια συμμετείχαν σε κατάληψη. Η διευθύντρια του σχολείου τους, έδωσε τα ονόματά τους στον εισαγγελέα κατηγορώντας τους μαθητές ότι ήταν μέσα στην κατάληψη. Επιπρόσθετα,  έδωσε στον ανακριτή και μια λίστα με όσους είχαν ψηφίσει υπέρ για την πραγματοποίησή της.


Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας τρομοκρατήσουν. Ξέρουν ότι όλα αυτά τα οποία έχουν ψηφίσει για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μας έχουν γεμίσει με οργή και θυμό. Ο καθένας από εμάς βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα με εντατικό διάβασμα, φροντιστήρια και πίεση από το σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή η είσοδος στα πανεπιστήμια γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού χιλιάδες μαθητές πετάγονται εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. 

Η κυβέρνηση τρέμει ότι μπορεί να προχωρήσουμε σε καταλήψεις και να βγούμε μαζικά στον δρόμο. Ξέρουν ότι αν παλέψουμε οι νόμοι τους θα γκρεμιστούν. Για αυτό τρέχουν τους μαθητές σε δίκες, για αυτό χρησιμοποιούνε την τηλεκπαίδευση, για να χτυπήσουν τους τρόπους που αντιδρούμε και παλεύουμε. Για αυτό βάζουν τους μπάτσους, τους δικαστές, τους διευθυντάδες και όλα τα πιστά σκυλιά τους να κυνηγούν όσους μαθητές αγωνίζονται. Για αυτό και διώκουν αγωνιστές, ανοίγουν κεφάλια στους φοιτητές, χτυπούν τους απεργούς εργάτες. Αυτό το σύστημα τρέμει μπροστά στους αγώνες μας. Μας τρομοκρατεί για να κρύψει τον φόβο που του γεννούν οι αντιδράσεις μας, για να μας κάνει να σταματήσουμε!

Αλλά εμείς πρέπει να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά. Πρέπει να αντιδράσουμε στα μαθητοδικεία που περνάν οι συμμαθητές μας γιατί αύριο θα είμαστε εμείς. Όλοι εμείς που θέλουμε ένα σχολείο με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών που θα χωράει όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς που στο πανεπιστήμιο δεν θα περνάει μόνο αυτός με την μεγαλύτερη τσέπη.

Θα τους νικήσουμε μόνο αν οι μαθητές συζητήσουμε για τα προβλήματά μας και αντισταθούμε σε όλο αυτό που μας ετοιμάζουν. Αν οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους νόμους τους που μας θέλουν εκτός σχολείου και πανεπιστημίου. 

Η χρονιά που μόλις άρχισε πρέπει να μας βρει με συνελεύσεις σε κάθε σχολείο που θα πάρουν αποφάσεις για κατάληψη και αγώνα. Για να ανατρέψουμε τους νόμους Κεραμέως, τις τράπεζες θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Πρέπει σε κάθε σχολείο της πόλης να ανοίξει το ζήτημα ότι διώκονται συμμαθητές μας γιατί απλά ήταν σε μια ψηφισμένη κατάληψη, γιατί πάλευαν για ένα καλύτερο σχολείο. Πρέπει να φωνάξουμε παντού  ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ    




x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου