Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ: Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

     Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο Παυλος Φύσσας, καλλιτέχνης γνωστός για τον αντιφασιστικό  χαρακτήρα των στίχων του βρίσκεται νεκρός στο Κερατσίνι από τα χέρια ενός φασίστα, καθώς έβγαινε από καφετέρια της περιοχής όπου και είχε πάει για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου. Τα κανάλια έσπευσαν να μεταδόσουν πως πρόκειται φυσικά για “φόνο λόγω ποδοσφαιρικών διαφορών”, προφανώς σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τους πραγματικούς φταίχτες, την Χρυσή Αυγή και γενικότερα τον φασισμό, το εργαλείο του συστήματος απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Η δολοφονία του Φύσσα είναι η έμπρακτη απεικόνιση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, της “καλυμμένης” υποστήριξης του φασισμού από το σύστημα, η οποία την περίοδο της οικονομικής κρίσης βρήκε πάτημα στην αγανάκτηση του λαού την οποιά και εκμεταλλεύτηκε. 


  Πριν δύο χρόνια η Χρυσή Αυγή καταδικάζεται, μέλη της φυλακίζονται, ανάμεσα σε αυτά και ο δολοφόνος του Φύσσα, Ρουπακιάς. Δεν έληξε όμως η υπόθεση καθώς ήδη ένας ένας αποφυλακίζονται. Παρά το ότι κάποιοι πανηγύριζαν τότε για τη νίκη απέναντι στο φασισμό, η κυβέρνηση σήμερα συνεχίζει ξεπλένει τους φασίστες και να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στη δράση τους.

   Ο φασισμός δεν εξαφανίστηκε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και σήμερα, 9 χρόνια μετά την δολοφονία και 2 χρόνια μετά τη δίκη, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ζούμε καθημερινά υπό την απειλή ενός πολέμου, οι μισθοί πείνας δεν φτάνουν να καλύψουν το κόστος ζωής που μονίμως ανεβαίνει, ενώ ακούμε πως έχουμε μπροστά μας “έναν χειμώνα πιο δύσκολο από καθε προηγούμενο”. Οι μαθητές λόγω των ταξικών φραγμών αποκλείονται από την εκπαίδευση, βγαίνουν νωρίτερα στην αγορά εργασίας όπου έρχονται αντιμέτωποι με τον εργασιακό Μεσαίωνα. 

      Το σύστημα χρησιμοποιεί τον φασισμό ως εργαλείο καταστολής. Οι φασίστες δρουν ανενόχλητα μέσα στα σχολεία μας για να τρομοκρατήσουν τους αγώνες μας. Προσπαθούν να μας πείσουν πως εχθρός μας είναι ο κατατρεγμένος, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης, αποπροσανατολίζοντάς μας από τον πραγματικό εχθρό, που είναι το σύστημα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μας γεμίζει οργή και να μας δίνει ώθηση να αγωνιστούμε. Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί! Όλοι οι μαθητές στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις της επετείου για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! 

-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

-ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου