Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΑΘΗΝΑ| Για την πρωινή διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη (Κοινή Ανταπόκριση Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης)

 🔴Με μερικές εκατοντάδες ολοκληρώθηκε η πρωινή διαδήλωση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Αθήνα.

🔴 Στην πορεία συμμετείχαν μπλοκ μαθητών, φοιτητικών συλλόγων και σχημάτων, δυνάμεις της αναρχίας και της αυτονομίας που κράτησαν διακριτή απόσταση.

🔴Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική σε όλη τη διάρκεια της πορείας με ΜΑΤ και αύρες να ακολουθούν στενά το σώμα της διαδήλωσης.

🔴Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συγκρότησαν διακριτό μπλοκ και συμμετείχαν στη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, που συνεχίζει και δολοφονεί ακόμα και σήμερα. Ανέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι οι κρατικές δολοφονίες δεν είναι τυχαία γεγονότα ή μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

🔴Οι συνελεύσεις που σε γενικές γραμμές δε βγήκαν δε βοήθησαν στο να μαζικοποιηθεί ακομά περισσότερο η διαδήλωση. Και οι δυνάμεις του ρεφορμισμού φέρουν ευθύνες που είτε τις υπονόμευσαν είτε τις σαμπόταραν ανοιχτά.
Απαράδεκτη ήταν και η στάση των πρυτανειών που προχώρησαν σε λοκ άουτ στη Νομική και την Αρχιτεκτονική ειδικά όταν στην Αρχιτεκτονική είχε παρθεί απόφαση για την κατάληψη της σχολής την 6η Δεκέμβρη.

🔴Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να μπουν σε τροχιά γενικών συνελεύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα ενάντια στην επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. Οι μαθητές πρέπει μεσα από τα δεκαπενταμελή- πενταμελή να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στους ταξικούς φραγμούς που έχουν επιβληθεί στα σχολεία. Φραγμό στις προθέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος συνολικά μπορεί να βάλει το οργανωμένο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου