Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! Νίκη στην ηρωική αντίσταση!


Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα!

Μας λένε ότι το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται πλέον σε πόλεμο. Μας λένε ότι οι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν πρώτοι και ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Μας κρύβουν όμως πολλά. Γιατί δεν μας λένε ότι ειρήνη δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια για τον Παλαιστινιακό λαό, που βρίσκεται υπό Ισραηλινή κατοχή. Ότι δεκαετίες τώρα αυτός έχει εγκλωβιστεί στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, στη λωρίδα της Γάζας. Ότι το φασιστικό- σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ , δημιούργημα των Αμερικάνων φονιάδων των λαών, έχει αρπάξει την γη των Παλαιστίνιων φυλακίζοντας 2,3 εκατομμύρια στοιβαγμένους σε αυτή τη λωρίδα γης. Ότι κάθε 3 μέρες αυτός ο λαός μετράει και έναν νεκρό, ότι έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση και την φτώχεια , ότι αυτή τη στιγμή έχει αφεθεί χωρίς ρεύμα και νερό ενώ το Ισραήλ βομβαρδίζει τα σπίτια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία του. Ξέχασαν να μας τα πουν όλα αυτά ή μήπως θέλουν να μας πείσουν για το δίκιο του Ισραήλ; Οι Παλαιστίνιοι έχουν μετρήσει αμέτρητους νεκρούς. Έχουν εκδιωχτεί βίαια από τον τόπο τους, έχουν δει τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Έχουν βασανιστεί, έχουν σακατευτεί, έχουν ποδοπατηθεί, έχουν δολοφονηθεί. Τι πιο δίκαιο λοιπόν από την αντίσταση τους;

Τα ψέματά τους δεν μας πείθουν!

Η αντιστροφή του θύματος σε θύτη δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος λαός σφαγιάζεται για ακόμη μια φορά, μια γενοκτονία ξανασυμβαίνει. Ενωμένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ) υπερασπίζεται το φασιστικό Ισραηλινό κράτος. Μα πάνω από όλα υπερασπίζεται τα ξένα αφεντικά του, στα οποία ποτέ δεν γυρνάει πλάτη. Υπερασπίζεται τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που σφάζουν λαούς για τα συμφέροντά τους. Τα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους σαν τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου. Ποιους; Αυτούς που τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι στο κατακτητή τους, σε αυτόν που τους έχει κλέψει τη γη και τη ζωή τους. Βαφτίζουν τρομοκράτες αυτούς που αντιστέκονται και όχι αυτούς που δολοφονούν!

Νίκη στον αγώνα για την λευτεριά!

Το σύστημα και οι κυβερνήσεις του δεν θα διστάσουν να μπλέξουν και εμάς σε άδικους πολέμους, να μας θυσιάσουν. Η χώρα μας έχει γεμίσει πολεμικές βάσεις του ΝΑΤΟ και η χώρα μας μπλέκεται άμεσα και έμμεσε σε πολεμικές επεμβάσεις. Μπροστά σε όλη αυτή την αντιδραστική και μαύρη κατάσταση η θέση μας πρέπει να είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας- με αυτούς που αγωνίζονται. Έχουμε χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι στους λαούς που αντιστέκονται, να παλέψουμε στο πλάι τους. Κάθε άνθρωπος που θέλει να λέγεται προοδευτικός πρέπει να πάρει θέση απέναντι σε αυτή τη σφαγή. Να πούμε όχι στα εγκλήματα των σιωνιστών. Να υπερασπιστούμε την δίκαιη και ηρωική αντίσταση των Παλαιστίνιων για την λευτεριά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου