Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ| ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ Ο Π. ΦΥΣΣΑΣ και ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;


Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο Παύλος Φύσσας, βρίσκεται νεκρός στο Κερατσίνι από τα χέρια ενός φασίστα, μέλους της Χρυσής Αυγής μετά από στοχευμένη επίθεση σε βάρος αυτού και της παρέας του. Δολοφονήθηκε, επειδή ήταν καλλιτέχνης γνωστός για τον αντιφασιστικό  χαρακτήρα των στίχων του και μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου. Τα κανάλια έτρεξαν τότε να μεταδώσουν πως πρόκειται για “φόνο λόγω ποδοσφαιρικών διαφορών”, προφανώς σε μία προσπάθεια να αποκρύψουν τους πραγματικούς φταίχτες, την Χρυσή Αυγή και γενικότερα τον φασισμό, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν. Όλοι εμείς είδαμε στην θέση του δολοφονημένου Π. Φύσσα, τον οποιοδήποτε σηκώνει κεφάλι απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και αντιστέκεται στο φασισμό. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας του πραγματοποιούνται πανελλαδικά αντιφασιστικές διαδηλώσεις. 


Και επειδή πολλά ακούγονται για να ξεχαστεί ακόμη και σήμερα το έγκλημα, ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε πει δύο χρόνια μετά τη δολοφονία ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη! Παρότι πριν τρία χρόνια η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και μέλη της φυλακίστηκαν, ανάμεσα σε αυτά και ο δολοφόνος του Φύσσα, Ρουπακιάς η ιστορία με τον φασισμό δεν τελείωσε.  Ήδη ένας-ένας αποφυλακίζονται και συνεχίζουν με διάφορους τρόπου τη δράση τους, ενώ μετά τις εκλογές μπήκαν στην βουλή τρία φασιστικά κόμματα. Η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, συνεχίζει ξεπλένει τους φασίστες και να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στη δράση τους, επειδή θέλει να τους χρησιμοποιεί απέναντι σε όποιον αγωνίζεται! 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;


Στα πλαίσια της  φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, οι φασίστες λειτουργούν ως μηχανισμός καταστολής! Τα φασιστικά κόμματα και οργανώσεις δεν μιλάνε για τους πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας, ακριβώς επειδή αποτελούν κομμάτι του συστήματος που μας αφήνει να καούμε στις φωτιές, που μας αφήνει να πνιγούμε στις πλημμύρες, που ψηφίζει νόμους που καταργούνε τα δικαιώματά μας. Χρησιμεύουν και στον αποπροσανατολισμό του κόσμου, όπως έκαναν και στην περίπτωση των πυρκαγιών. ΔΕΝ έριξαν ευθύνες στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα, παρά έβγαλαν επίσημο κάλεσμα μέσω βουλευτή τους για κυνήγι προσφύγων. 


Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, το μίσος προς αυτόν που μοιάζει πιο αδύναμος από εμάς καλλιεργούνται για να μην στρέφουμε την οργή μας σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες της κατάστασης. Τέτοιες σκοτεινές απόψεις οδήγησαν και στο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε, επειδή έμοιαζε «μαύρος». 


Για τον πόλεμο, όμως, για τους μισθούς πείνας των γονιών μας και για τον ταξικό αποκλεισμό μας από την εκπαίδευση δεν ευθύνεται άλλος πέρα από το ίδιο το σύστημα και τις κυβερνήσεις του. 


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ;


10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα οι φασίστες δρουν μέσα στα σχολεία μας για να τρομοκρατήσουν τους αγώνες μας. Δεν λένε κουβέντα για τα πραγματικά μας προβλήματα, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων, τις σχολικές υποδομές που είναι υπό κατάρρευση και τα χιλιάδες κενά σε καθηγητές. Προσπαθούν να μας πείσουν πως εχθρός μας είναι ο κατατρεγμένος, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης, αποπροσανατολίζοντάς μας από τον πραγματικό εχθρό, που είναι το σύστημα. Πρέπει να σταθούμε απέναντί τους συσπειρωμένοι. Να οργανώσουμε αγώνες ενάντια στο σύστημα που χτυπάει τα δικαιώματά μας και γεννά το φασισμό! 


  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 
  • ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου