Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα χρονιά… και νέος γύρος επίθεσης στα σχολεία μας! Δε θα ξεφύγουν από την οργή μας!

 Γυρνάμε στα σχολεία και μας λένε πως επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ποια κανονικότητα όμως; Το καλοκαίρι ζήσαμε τον εφιάλτη των πυρκαγιών μέχρι και τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Η λίστα των νεκρών από τα εγκλήματα αυτού του δολοφονικού συστήματος αυξάνεται. Από την πρόσφατη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, του 29χρονου από κροάτικη ναζιστο-συμμορία, μέχρι τους εργαζόμενους που σκοτώνονται στο μεροκάματο.
Σε ποιον κόσμο μας καλούν να ζήσουμε; Σε ένα κόσμο που η ανθρώπινη ζωή απαξιώνεται και θυσιάζεται για το κέρδος; Καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και γεννούν καραβάνια μεταναστών με τους πολέμους τους. Τους πνίγουν στα ανοιχτά της Μεσογείου, τους φυλακίζουν, και βάζουν τους φασίστες να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Για να μη στρέψουμε την οργη μας στους πραγματικά υπεύθυνους, την κυβερνηση και τον ιμπεριαλισμό!
Οχι! Δε χωράμε στο σάπιο κόσμο τους, της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων! Η οργή μας ξεχειλίζει, να γίνει οργάνωση και αγώνας!


Τα σχολεία μας είναι ταξικά και η σχολική καθημερινότητα εξοντωτική! Κάθε χρόνο πολλοι συμμαθητές μας πετάγονται από την εκπαίδευση με τους ταξικούς φραγμούς της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ .


- Οι προαγωγικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων είναι ένα σφαγείο! Η τράπεζα θεμάτων σπέρνει απογοήτευση και αποκλείει μαθητές! Οι εξετάσεις δυσκολεύουν, παίρνουν χαρακτήρα Πανελλαδικών εξετάσεων. Δε θα ανεχτούμε την τράπεζα θεμάτων για άλλη μια χρονιά. Να την ανατρέψουμε!

- Η ΕΒΕ κάθε χρόνο αποκλείει δεκάδες χιλιάδες από εμάς από τα Πανεπιστημια! Θέλουν να μας πείσουν πως δεν αξίζουμε μια θέση στο Πανεπιστήμιο ή ότι φταίμε εμείς αν δεν περάσουμε. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις, όμως, με την ΕΒΕ, την τεράστια ύλη και τη δυσκολία των θεμάτων είναι μια άνιση μάχη που αποκλείει παιδιά από λαϊκές, φτωχές οικογένειες. Μας στερούν το δικαίωμα να σπουδάσουμε! Για να βγούμε στην αρένα της εργασίας χωρίς δικαιώματα, να περιπλανιόμαστε από την ανεργία, στην “μαθητεία”, στην απλήρωτη εργασία!


Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει νέα βάρβαρα μέτρα στην εκπαίδευση! Μόνο οι αγώνες μας θα τους σταματήσουν!


-Πανελλαδικές για το “Εθνικό Απολυτήριο”, αλλος ενας κόφτης στην εκπαίδευση! Ετοιμάζουν το "Εθνικό Απολυτηριο" με τραπεζα θεμάτων που θα συνδέεται με τις πανελλήνιες εξετάσεις και θα μετράει και ο βαθμός και των τριών ταξεων του Λυκείου! Το Λύκειο γίνεται αγώνας δρόμου και μετ’ εμποδίων!

-Φέρνουν το “πολλαπλό βιβλίο”. Θέλουν να καταργήσουν το “δωρεάν βιβλίο”! Αυτό θα έχει συνέπειες στην ήδη ογκώδη ύλη, όταν μαλιστα θα έχουμε να διαβάσουμε από περισσότερα από ενα βιβλία τα οποία θα μας δίνονται ψηφιακα!

- Θα δημοσιοποιούν τις επιδόσεις των μαθητών κάθε σχολείου στις εξετάσεις! Θα κατηγοριοποιούν τα σχολεία μας! Θέλουν να σπείρουν τον ανταγωνισμο και τον διαχωρισμό!

- Φέρνουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Χτίζουν την εκπαίδευση των λίγων και εκλεκτών! Χτυπούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους! Δε φτάνει που οι γονείς μας τα σκάνε στα φροντιστήρια για να περάσουμε. Τώρα θα επιβιώνουν μόνο αυτοί που θα τα σκάνε στα αρπαχτικά των ιδιωτικών κολλεγίων.


Οι συλλογικοί και οργανωμένοι αγώνες μας μπορούν να τους σταματήσουν και να φέρουν νίκες. Αυτούς φοβάται το σύστημα και τους τρομοκρατεί. Για αυτό και αφήνουν τους φασίστες ανενόχλητους να αλωνίζουν στα σχολεία μας, να τρομοκρατούν στις γειτονιές μας. Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε τον τρόμο και θα τσακίσούμε το φασισμό!

Να κάνουμε τα σχολεία μας κέντρα αγώνα! Να κάνουμε συνελεύσεις, να ενημερωθούμε όλοι για τα νέα μέτρα του Υπουργείου, να συζητήσουμε για τους στόχους πάλης μας! Να κάνουμε μαχητικά 5μελη και 15μελή, όπλα στα χέρια του μαθητικού κινήματος. Να χτίσουμε μαθητικό κίνημα για να ανατρέψουμε τα νέα αυτά μέτρα αλλά και να πετύχουμε απόσυρση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ!

  • Κάτω οι ταξικοί φραγμοί! Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους!

  • Απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ. Ανατροπή των Νόμων Κεραμέως!

  • Επαρκεις και ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις

  • Κάτω τα νέα μέτρα του Υπουργείου

  • Οχι στην αναθεώρηση του Άρθρου 16

  • Καμιά αξιολόγηση στα σχολεία και δημοσιοποίηση των σχολικών επιδόσεων των μαθητών.

  • Όχι στην παιδική εργασία- Κατάργηση της μαθητείας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου