Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Με τους αγώνες μας να καταδικάσουμε τους δολοφόνους του Αλέξη, Κορκονέα-Σαραλιώτη!


Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου: “Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης”. Ένοχος ο Κορκονέας αλλά με το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου του αστυνομικού- δολοφόνου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».

Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει τον αισχρό ρόλο της αστικής ψευτοδικαιοσύνης. Αν ήταν έντιμος πριν δικαιολογείται που σήκωσε το όπλο του απέναντι σε έναν ανυπεράσπιστο 15χρονο; Και επιπλέον, πόσο ανάρμοστη μπορεί να ήταν η συμπεριφορά ενός άοπλου που οδήγησε τον αστυνομικό να τον πυροβολήσει; Δηλαδή τι; Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Γρηγορόπουλου είναι αυτή που του στέρησε τη ζωή;

Η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο το δολοφόνο σε 13 χρόνια οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα που θα θελήσει να κάνει επίδειξη της δύναμης του, δολοφονώντας κάποιον απροστάτευτο. Ενώ παράλληλα δείχνει και τις προθέσεις του κράτους για καταστολή κάθε ενέργειας αμφισβήτησης του συστήματος κ της πολιτικής του. Η απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένη, άλλη μια επιθετική κίνηση του συστήματος για να δείξει τα δόντια του απέναντι στο λαό που έχει να περιμένει ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και κατάργηση των ελευθεριών του. Είναι απόφαση εκδικητική απέναντι στο μεγαλειώδες κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε το Δεκέμβρη του 2008. Φοβούνται άλλον ένα Δεκέμβρη, φοβούνται τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας! Για αυτό και μας τρομοκρατούν!

Εντάσσεται και αυτή η απόφαση στην όλη προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι σε αυτά που έρχονται. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως μια από τις εγγυήσεις της νέας κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ασύλου, που είναι άσυλο αγώνων του λαού και της νεολαίας. Με το άνοιγμα των σχολείων οι μαθητές θα είναι αντιμέτωποι με μέτρα που θα υψώσουν και άλλους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και εντατικοποίηση. Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας, θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο, να μην μπορεί να αντιστέκεται!

Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να περάσει έτσι, δεν θα δεχτούμε οι δολοφόνοι του Αλέξη να μείνουν ελεύθεροι, δε θα δεχτούμε το περαιτέρω πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα των δημοκρατικών ελευθεριών και την τρομοκρατία! Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο που θέλουν να σπείρουν στις συνειδήσεις της νεολαίας!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
Οι δολοφονίες δεν μας σταματούν σε μαζικούς αγώνες μας καλούν!






x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου