Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Η οργή της νεολαίας έχει πλημμυρίσει τη Γαλλία! Οι εξεγέρσεις μας θα σπάσουν τη μαυρίλα!

Γαλλία: Ο 17χρονος Ναέλ Αλγερινής καταγωγής δολοφονείται από την αστυνομία. Όλη η Γαλλία φλέγεται από την οργή χιλιάδων νέων που έχουν ξεχυλίσει τους δρόμους των Γαλλικών πόλεων.


  Σε αυτή την ιμπεριαλιστική χώρα όπως και σε πολλές χώρες της “ανεπτυγμένης Ευρώπης” υπάρχουν πολλοί νέοι, ιδιαίτερα αυτοί που είναι από οικογένειες μεταναστών, που ζουν στο περιθώριο, υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανεργία και βιώνουν καθημερινά την αστυνομική βία. Τα τελευταία χρόνια οι κυβέρνήσεις χτυπούν βάναυσα το λαό και τα παιδιά του.  Η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ δεν ήταν μια στιγμή ούτε μια μεμονωμένη πράξη ενός αστυνομικού, ήταν συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που βλέπει το λαό και τη νεολαία ως εχθρό, που αναπαράγει το ρατσισμό απέναντι σε γενιές μεταναστών στη Γαλλία και θέλει αυτή τη νεολαία στο περιθώριο. Δεν είναι τυχαίο ότι η κρατική αυτή δολοφονία συνέβη λίγους μόνο μήνες μετα τους πολυήμερους εργατικούς αγώνες που έδωσε ο λαός της Γαλλίας. Στόχος τους είναι να κάνουν την νεολαία να σωπάσει, να την τρομοκρατήσουν, να την πείσουν πως το μέλλον της είναι αποκλειστικά η εκμετάλλευση και πως δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι. 


Την ίδια πολιτική ασκεί και η κυβέρνηση στη χώρα μας. Η νεολαία σε αυτή τη χώρα έχει βιώσει πολλές κρατικές δολοφονίες νέων ανθρώπων, όπως ήταν η κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου το 2008, του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη το 2022 και του 18χρονου Ρομά Ν. Σαμπάνη το 2021. Μέχρι και πρόσφατα με το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε πως το σύστημα θυσιάζει με ευκολία ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους. Η νεολαία βιώνει την ανεργία, την φτώχεια, αποκλείεται μαζικά από τα πανεπιστήμια, με τους ταξικούς φραγμούς που έχουν επιβάλλει τα τελευταία χρόνια, και όταν σηκώνει το κεφάλι και διαδηλώνει, έρχεται αντιμέτωπη με τη βία της αστυνομίας. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και η κρατική τρομοκρατία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στη νεολαία. Γιατί το σύστημα τρέμει την οργή της, ξέρει ότι μπορεί να γίνει ένα ορμητικό ποτάμι που να συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο λαό στον αγώνα, φοβάται τις εξεγέρσεις όπως αυτές που γίνονται στη Γαλλία.


Ο Ναέλ ήταν ένας από εμάς! Ένας νέος που το σύστημα ήθελε να ζει στο περιθώριο, να αποδεχτεί το μέλλον της εκμετάλλευσης και της φτώχειας που τον προορίζε και στο τέλος τον εξόντωσε δίχως δισταγμό. Δεν αποδεχόμαστε το σάπιο κόσμο τους που νέοι άνθρωποι εξοντωνονται για τα κέρδη τους και δολοφονούνται εν ψυχρώ από το κράτος! Οι εξεγέρσεις μας θα φωτίσουν το δρόμο για έναν άλλο κόσμο. Για να ατσαλωθούν αυτές οι εξεγέρσεις χρειάζεται αποφασιστικότητα, μαζική,  οργανωμένη και ανυποχώρητη αντίσταση. Η πιο έμπρακτη αλληλεγγύη στη νεολαία της Γαλλίας που εξεγείρεται είναι να κατέβουμε και εμείς μαζικά στους δρόμους!

Αλληλεγγύη στο Γαλλικό λαό και στη νεολαία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου