Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Καλή Επιτυχία αλλά όχι σε όλους !

 


Συμμαθητή/ Συμμαθήτρια,

Για άλλη μια φορά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν με πολύ λιγότερους συμμαθητές μας να παίρνουν μέρος σε αυτές. Τα ποσοστά αποχής αυξήθηκαν(περίπου στο 6,5% στα ΓΕΛ και περίπου στο 22% στα ΕΠΑΛ) και δεν χρειάζεται καν να αναρωτιόμαστε το γιατί. Δεν είναι λίγα τα παιδιά όπου οι γονείς τους δεν είχαν τα χρήματα για φροντιστήρια ή που ακόμα χειρότερα αναγκάζονται τα ίδια να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Όσο και αν πήραν στην πλάκα οι δημοσιογράφοι τον συμμαθητή μας που δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει μάθημα το Σάββατο επειδή δουλεύει, εμείς καθόλου δεν γελάμε! Ξέρουμε ότι οι Πανελλήνιες είναι ταξικό σφαγείο, μια «μάχη» στην οποία δεν ξεκινάμε όλοι με τα ίδια εφόδια. Άλλοι ξεκινάνε με τανκς και άλλοι με πέτρες. Άλλοι με την οικονομική άνεση να πάνε σε όσα φροντιστήρια θέλουν και άλλοι χωρίς λεφτά ούτε για δεκατιανό από το κυλικείο. Για αυτό και είναι μια διαδικασία άδικη, που δεν μας χωράει όλους και αυτό είναι ολοφάνερο! Ήδη εδώ και δύο χρόνια με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έχουν πεταχτεί εκτός Πανεπιστημίων περίπου 80.000 συμμαθητές μας. 80.000 παιδιά που πετάχτηκαν εκτός εκπαίδευσης, που πετάχτηκαν στην αβεβαιότητα. Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, υπέρογκες ύλες και θέματα κάθε χρόνο όλο και πιο δύσκολα είναι όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο κυνήγι μας για μια σχολή. Και αν καταφέρουμε να τα προσπεράσουμε όλα αυτά θα βρούμε άλλα τόσα εμπόδια μπροστά μας στον αγώνα για να πάρουμε πτυχίο.


Μας χτυπάνε από παντού!


Έχουν κάνει τα σχολεία μας εξεταστικά κάτεργα και τα μαθητικά μας χρόνια ένα εξαντλητικό κυνήγι βαθμών. Τρέχουμε από το ένα μάθημα στο άλλο μπας και καταφέρουμε κάπως να περάσουμε ενώ οι ίδιοι που βάζουν συνέχεια κόφτες στα όνειρά μας, μας λένε τεμπέληδες. Προσπαθούν να μας πείσουν πως εμείς φταίμε αν δεν περάσουμε κάπου, πως δεν είναι για όλους τα γράμματα, έχοντας στη γωνία έτοιμη για εμάς την μαθητεία, την ανεργία ή την απλήρωτη και μαύρη εργασία. Ψηφίζουν νόμους που χτυπάνε το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση και ποινικοποιούν τις αντιδράσεις μας, γιατί ξέρουν πως είναι αναμενόμενες!

Οι αγώνες μας- το δικό τους σφαγείο!


Να μην ανεχτούμε το σχολείο που έχουν χτίσει για εμάς, τους όρους που μας έχουν επιβάλλει για να σπουδάσουμε. Το σύστημα, οι κυβερνήσεις του και τα Υπουργεία τους θέλουν να μας υποτάξουν στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Είναι χρέος μας να αντισταθούμε και να παλέψουμε. Να οργανωθούμε στα σχολεία μας, στα 15μελή μας, στις συνελεύσεις μας. Να μην αποδεχτούμε το πέταγμα και άλλων συμμαθητών μας εκτός Πανεπιστημίων! Οι μαθητές στους δρόμους κάναμε το σύστημα να τρέμει και μπορούμε να το ξανακάνουμε! Να ανατρέψουμε τους νόμους που γκρεμίζουν τα δικαιώματά μας !


•Κατάργηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.


•Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων


•Δραστική αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


•Κάτω οι ταξικοί φραγμοί- Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου