Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη| Καμία συγχώνευση τμήματος στο 27ο ΓΕΛ

 


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε μαθητές kαι καθηγητές στο 27ο ΓΕΛ, επειδή στην Β' Λυκείου, τα 4 τμήματα θα συγχωνευτούν σε 3. Από 82 μαθητές στην Β' Λυκείου μετά την μεταγραφή ενός παιδιού, έμειναν 81. Βάση νόμου μπορούν να σχηματιστούν  3 τμήματα με 27 παιδιά.


Επειδή, όμως είναι νόμιμο σημαίνει ότι είναι και σωστό;


Τα πολυμελή τμήματα δεν επιτρέπουν στο καθηγητή να προσαρμόσει το μάθημα και να καλύψεις τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ύλη να "τρέχει" και να μένουν κενά στους μαθητές που δεν μπορούν να τα καλύψουν. Οι μαθητές νιώθουν αποκλεισμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία και αποθαρρύνονται. 


Βέβαια το Υπουργείο δεν νοιάζεται αν αποκλειστούν μαθητές και αυτό φαίνεται από τους νόμους που εφαρμόζει, όπως η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έχουν γίνει ο εφιάλτης μας τα τελευταία χρόνια. Ίσα-ίσα, αυτό είναι που επιδιώκει, να σπουδάζουν κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι.


Απαράδεκτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν κάνει δεκτή τη μεταγραφή μαθητή απλό κοντινό ΕΠΑΛ, που θα έλυνε το πρόβλημα!


Οι καθηγητές, επιπλέον, με αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να ψάξουν να καλύψουν διδακτικές ώρες ενώ το τετράμηνο έχει ξεκινήσει. Ο αγώνας είναι κοινός.


Μαθητές και καθηγητές δεν είμαστε λάστιχο!


Ως Μαθητική Αντίσταση δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συμμαθητές μας από το 27ο ΓΕΛ 


-Καμία συγχώνευση τμήματος/ολιγομελή τμήματα! 


-Όχι στην παιδεία των ταξικών φραγμών!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου