Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ 5ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συμμαθητές συμμαθήτριές,

Καταγγέλουμε τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, όταν έσβηναν φασιστικά συνθήματα από τους τείχους του σχολείου τους.

 

Σε συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Σταυρούπολη και την Ηλιούπολη, το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής στην οποία έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό το σύστημα και οι εκφραστές του. Άλλες εκφράσεις των πολιτικών αυτών είναι η αποφυλάκιση μελών της χρυσής αυγής, οι νόμοι που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και του Νίκου Σαμπάνη, οι συλλήψεις και οι δικές αγωνιστών που κόντρα στο χουντικού τύπου απαγορεύσεις πέρσυ στις 17/11 και στις 6/12 επιχείρησαν να διαδηλώνουν και να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την μνήμη του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από σφαίρα μπάτσου πριν 13 χρόνια. Οι πολιτική αυτή στόχο έχει το λαό και τους αγώνες του. Μας θέλουν υποταγμένους πειθήνεια όργανα που δε θα αντιδρούν και απλώς θα υπομένουν την καταπίεση. Για αυτό και όποτε πιέζονται αφήνουν ελεύθερο το φασιστικό φίδι και επιδιώκουν να κάνουν την οργή μας ενάντια στις πολιτικές τους να γίνουν φόβος και οργή ενάντια στον ξένο τον διαφορετικό, ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

 

Να μην τους περάσει, να μην δώσουμε χώρο στους φασίστες να σπείρουν το δηλητήριό τους στα μυαλά της νεολαίας. Να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γέννα και τον τρέφει.


  • ·        ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
  • ·        ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
  • ·        

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6Ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου