Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Καταγγελία της Μαθητικής Αντίστασης: Στην αστυνομία συμμαθητές μας επειδή μίλησαν δημόσια για την κατάληψη του σχολείου τους!

 Μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά που είχαν βγεί δημόσια στο NEWS24/ 7 και είχαν μιλήσει για την κατάληψη στο σχολείο τους οδηγήθηκαν ύστερα από 8 μήνες στην αστυνομιά. Τους κατηγορούν για βιαιοπραγίες και φθορά ξένης περιιουσίας κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ενώ στο φάκελο που έχουν σχηματίσει για αυτούς έχουν βάλει και φωτογραφίες από τη συνέντευξη που δώσανε στο συγκεκριμένο site. Δεν παραλείπουν να βάλουν στο στόχαστρο και τους γονείς αφού στην αστυνομία καλέστηκε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αυτό το εξοργιστικό περιστατικό τρομοκρατίας εις βάρος συμμαθητών μας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο! Η κυβέρνηση εφαρμόζει τις πιο μαύρες τακτικές απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Φακελώνει αγωνιστές μαθητές, τους στοχοποιεί και τους τρομοκρατεί. Με λύσσα χτυπά τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας, όπως φάνηκε και τον Σεπτέμβρη στους αγώνες που δώσαμε. Ύστερα από 8 μήνες στέλνει συμμαθητές μας σε μαθητοδικεία γιατί βγήκαν με θάρρος δημόσια να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα της κατάληψης τους και να μιλήσουν για τα προβλήματα του σχολείου τους. 


Η κυβέρνηση θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μην αντισταθούμε απέναντι στους μαύρους σχεδιασμούς τους στην εκπαίδευση. Για αυτό το λόγο εφαρμόζει λογικές “παραδειγματισμού” για να “στείλει ένα μήνυμα” σε όλους εμάς που οργιζόμαστε και θέλουμε να αντισταθούμε σε όλα αυτά που περνούν! Για αυτό και επιβάλλει νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας με αυστηρά μέτρα πειθάρχησης στα σχολεία. Για να μην αγωνιζόμαστε, για να είμαστε τρομοκρατημένοι και πειθαρχημένοι στα  ταξικά σχολεία που χτίζουν. Για να δεχτούμε με σκυμμένο κεφάλι τους βάρβαρους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλουν στην εκπαίδευση, την τράπεζα θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα πετσοκόψει από φέτος τους εισακτέους. Θέλουν μια ολόκληρη γενιά να σκύψει το κεφάλι για να γίνει η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων που την προορίζουν! Τους τρομάζουν οι αγώνες της νεολαίας και τους χτυπούν με κάθε τρόπο! Για αυτό και φέρνουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια και χτυπούν τις ελευθερίες του λαού!

Αυτό το αισχρό περιστατικό τρομοκράτησης των αγώνων μας δε θα μείνει αναπάντητο! Δε θα αφήσουμε κανένα συμμαθητή μας που αγωνίζεται στα χέρια του κράτους! Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα σε όλα τα σχολεία, γιατί είναι ζήτημα υπεράσπισης του δικαιώματος μας να αγωνιζόμαστε!


→Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι άδικες κατηγορίες εις βάρος των συμμαθητών μας!

→ Κανένα μαθητοδικείο! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

→ Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου