Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ! ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (4777/2021)

Για μια ακόμη φορά οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα με την κατάσταση να είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι. Δεν ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας αν οι γονείς μας έχασαν τη δουλειά τους, αν νοσήσαμε ή αν χάσαμε κοντινούς μας ανθρώπους λόγω πανδημίας. Δεν το ενδιαφέρει ούτε ότι σχεδόν όλο το σχολικό έτος ήμασταν έγκλειστοι και παρακολουθούσαμε την παρωδία που λέγεται τηλε-εκπαίδευση. 



Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τους πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, ακόμα και σε αυτές τις σκληρές συνθήκες που η υγεία μας απειλείται. Στόχος τους είναι να τα καταφέρνουν όλο και λιγότεροι να παίρνουν απολυτήριο και να μπορούν να σπουδάζουν.

Για πρώτη φορά φέτος εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ)

Για φέτος ανακοινώθηκε ότι το σύνολο του αριθμού των εισακτέων που θα δεχθούν τα Πανεπιστήμια ανέρχεται στους 77.415, αριθμός μειωμένος κατά 555 από πέρισυ. Στην πραγματικότητα οι μαθητές που θα καταφέρουν να περάσουν σε μία σχολή  θα είναι πολλοί λιγότεροι. Αυτό γιατί θα ισχύσει για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. 

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαμορφώνεται σε πρώτη φάση από τον μέσο όρο των επιδόσεων σε κάθε πεδίο. Στην συνέχεια η κάθε σχολή διαμορφώνει την βάση της, ορίζοντας έναν δικό της συντελεστή (μεταξύ 0,8 και 1,2) που πολλαπλασιάζεται με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Όσοι θα δηλώσουν μια σχολή και έχουν μικρότερο μέσο όρο από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που όρισε το τμήμα δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής ακόμη και αν περισσεύουν κενές θέσεις. Εκτιμήσεις των αστικών ΜΜΕ υπολογίζουν ότι με την εφαρμογή της ΕΒΕ θα εισαχθούν 25.000-30.000 μαθητές λιγότεροι!

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που κάναμε στην διάρκεια  της καραντίνας σίγουρα δε θα μπορούσαν να μας προετοιμάσουν για τις εξετάσεις. Έμμεσα το παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση όταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις και θα ανασταλεί για φέτος και η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής συμπεριλαμβάνεται στο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη που πέρασε το Φλεβάρη, ο οποίος προβλέπει επιπλέον τη συμπλήρωση διπλού μηχανογραφικού (μέτρο που θα ισχύσει από του χρόνου), τα όρια φοίτησης, τις διαγραφές φοιτητών, το χτύπημα του ασύλου και την εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις σχολές. 

Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  και τα υπόλοιπα μέτρα του νόμου μας στερούν το δικαίωμα μας να σπουδάσουμε! Χρειάζεται να καλέσουμε συνελεύσεις στα προαύλια των σχολείων μας. Φοιτητές και μαθητές να βγούμε από κοινού στο δρόμο απέναντι σε ένα νόμο που μας χτυπάει εξίσου και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας σε δημόσια δωρεάν παιδεία. Να παλέψουμε για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και συνολικά ανατροπή του  νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη (4777/2021). 

-Όχι στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα διπλά μηχανογραφικά

-Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη 

- Μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων– ανατροπή της μείωσης εισακτέων – γενναία αύξησή τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου