Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

            Όχι αλλη τηλε-εξοντωση!

Έχουμε καιρό να πάμε σχολείο να δούμε τους φίλους μας. Μας ανάγκασαν να κάνουμε καθημερινά πολλές ώρες τηλε- εκπαίδευσης, αποξενωμένοι από τους συμμαθητές μας. Μας έβαζαν άδικα απουσίες, μας ζητούσαν συνεχώς εργασίες και να γράφουμε τηλε-διαγωνίσματα. Η τηλε-εκπαίδευση είναι ένας άνισος αγώνας δρόμου για τους μαθητές από φτωχές λαϊκές οικογένειες. Τώρα ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να εγγυώνται τίποτα για την υγεία μας και μας ετοιμάζουν και άλλη εξόντωση.

Πειραματίζονται εις βάρος μας! Δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας!

Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν και μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία. Μας θεωρούν αναλώσιμους! Δεν συζητούν καν για προσλήψεις καθηγητών και για ολιγάριθμα τμήματα. Θα μας στοιβάζουν σε τμήματα των 25 ατόμων, σε αίθουσες με ελλιπή καθαριότητα.

Η κυβέρνηση βγάζει από πάνω της την ευθύνη για την προστασία του λαού απέναντι στην πανδημία και την φορτώνει στις πλάτες μας! Φτάσαμε στο να μας ζητούν να κάνουμε μόνοι μας self-test, όπου και εκεί πολλά πράγματα δεν μας τα ξεκαθαρίζουν! Η τάξη θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αν ένα παιδί βγει θετικό στα self-test;


Αναγκαίο να προαχθούν και να απολυθούν οι μαθητές χωρίς εξετάσεις! Το Υπουργείο δεν παίρνει θέση!

Παρατείνουν το άγχος και η αγωνία μας! Δεν έχουν ανακοινώσει ημερομηνία Πανελληνίων εξετάσεων. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα δώσουμε τελικά ενδοσχολικές εξετάσεις. Το μόνο που έχουν ανακοινώσει είναι ότι φέτος οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα εξεταστούν με τράπεζα θεμάτων! Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες συζητούν στο να μας στείλουν σε εξετάσεις-σφαγεία!


Όσο μας έχουν κλεισμένους σπίτια μας έχουν περάσει νόμους- εκτρώματα! Να τους ανατρέψουμε!

-Το νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοίδη: Ορίζουν ελάχιστη βάση εισαγωγής για την εισαγωγή μας στα πανεπιστήμια και μειώνουν δραστικά τους εισακτέους. Χτυπούν ολοκληρωτικά το άσυλο και φέρνουν αστυνομία στις σχολές.

-Το Νόμο 4692/2020: Εισάγουν την τράπεζα θεμάτων στις εξετάσεις στα Λύκεια. Κάνουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια εξεταστικά κάτεργα.

Επιβάλλουν αυστηρό Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των σχολείων. Μας στερούν ελευθερίες και περιορίζουν τη σχολική μας ζωή. Θέλουν να συνηθίσουμε στην πειθάρχηση από μικρή ηλικία.

-Το νόμο 4763/2020: Αποκλείουν μαθητές από το Λύκειο. Μας στερούν από νωρίς το δικαίωμα να σπουδάσουμε και νομιμοποιούν την παιδική εργασία από τα 15 μας χρόνια!


Ξεριζώνουν τα δικαιώματα μας! Να αντισταθούμε μαζικά!

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία και περνάει τα μαύρα σχέδια της για τη νεολαία. Μας κλείνει σπίτια μας, μας στερεί τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τους συμμαθητές μας. Όταν βρεθούμε με τους φίλους μας σε μια πλατεία μας τρομοκρατούν. Ταυτόχρονα επιβάλλουν στα σχολεία τους πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς. Θέλουν να γίνουμε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων, των αυριανών εργαζομένων χωρίς δικαιώματα! Δε θα τους περάσει!

Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων που δώσαμε το Σεπτέμβρη και να βγούμε ξανά στους δρόμους! Να κάνουμε Συνελεύσεις σε προαύλια σχολείων! Συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να νικήσουμε, να ανατρέψουμε τους άδικους νόμος τους και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Διεκδικούμε:

-Μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία στα σχολεία (ολιγάριθμα τμήματα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαρισμού, μαζικά τεστ)

-Να προαχθούν όλοι οι μαθητές στις επόμενες τάξεις και να απολυθούν χωρίς εξετάσεις!

- Μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων– ανατροπή της μείωσης εισακτέων – γενναία αύξησή τους!

- Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά. - Απόσυρση τράπεζας θεμάτων

-Ανατροπή του Νομου Κεραμεως-Χρυσοχοίδη, των νόμων 4692/2020 και 4763/2020

-Κάτω ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των σχολείων! Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες!

- Οχι στην τηλε-εκπαιδευση των ανισοτητων!- Να μην προσμετρηθουν οι τηλε-απουσιες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου