Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ;

Πρόσφατα ανακοινώθηκε απο το υπουργείο ο νέος “Ενδεικτικός Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων”. Κι ενώ έναν χρόνο τώρα κυβέρνηση και υπουργείο δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία μας, επιβάλλοντάς μας το καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης-τηλε-εξόντωσης, έχουν περάσει τον βάρβαρα ταξικό Νόμο Κεραμέως, μας έχουν κλείσει σπίτια μας μπροστά από μία οθόνη, δεν διστάζουν να κάνουν το κλίμα στα σχολεία ακόμη πιο ασφυκτικό και αντιδραστικό.



Ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός έρχεται να συμπληρώσει και να στηρίξει τον περασμένο πλέον Νόμο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις πολλαπλές βάσεις εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων και όλες αυτές τις βαθιά ταξικές διατάξεις που στόχο έχουν να μας πετάξουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Κανονισμός αυτός θέλει να ορίσει και να περιορίσει όλη την σχολική μας ζωή. Προβλέπει ανάμεσα σε πολλά άλλα ότι : «Οι μαθητές πρέπει να εισέρχονται στην τάξη αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι. Εφόσον εισέλθει ο διδάσκων στην αίθουσα διδασκαλίας δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν μαθητή» , «μαθητής που προκαλεί φθορά στην περιουσία του Σχολείου, ελέγχεται για τη συμπεριφορά αυτή και η δαπάνη αποκατάστασης βαρύνει τον κηδεμόνα του» , «Η εμφάνιση των μαθητών/τριών οφείλει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Θα πρέπει να αποφεύγονται φαινόμενα επίδειξης∙ οι υπερβολές δεν συνάδουν με τη μαθητική ιδιότητα». Τέτοιου είδους διατάξεις θυμίζουν μία σχολική ζωή άλλων μαύρων εποχών.
Είναι πλέον προφανές πως θέλουν να φτιάξουν ένα σχολείο που να καλλιεργεί την συνείδηση του υποταγμένου στο σύστημα μαθητή. Έναν μαθητή που θα εξοντώνεται καθημερινά για να βγάζει βαθμούς, να περνάει την τάξη, μπας και ανοίξει μια χαραμάδα για το μέλλον του. Προετοιμάζει ταυτόχρονα αυριανούς φοιτητές και εργαζόμενους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Στα μέτρα των πειθήνιων εργαζόμενων, των σκυφτών ανέργων.
Οι μαθητές έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβρη πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε όπως θέλουν να μας επιβάλλουν. Από τον Νόμο Κεραμέως, μέχρι τον Εσωτερικό Κανονισμό η επίθεση στην εκπαίδευση και τα δικαιώματά μας είναι αδυσώπητη και έχει ταξικό πρόσημο. Είναι αναγκαίο να ζωντανέψουμε και πάλι τον αγώνα μας. Να κάνουμε τα σχολεία μας εστίες αντίστασης που να παλεύουν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Νόμου Κεραμέως που φέρνει τέτοιους αντιδραστικούς Εσωτερικούς Κανονισμούς.



Ένα σχολείο που είναι φτιαγμένο για λίγους , ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ : ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου