Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Επιμένουμε στο δρόμο του αγώνα! Παλεύουμε για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως!

 Η κυβέρνηση μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία για να περάσει τα πιο βάρβαρα μέτρα για μαθητές και φοιτητές.


Δε νοιαζονται για την υγεία μας! Μας θεωρούν αναλώσιμους, μας εξοντώνουν!

Κάποια σχολεία έχουν ανοίξει με άθλιους υγειονομικούς όρους. Στις κόκκινες περιοχές τα σχολεία είναι κλειστά και πολλοί μαθητές θα καλεστούν να δώσουν στο τέλος της χρονιάς Πανελλήνιες Εξετάσεις κατά βάση με τηλε-εκπαίδευση. Η τηλε-εκπαίδευση είναι εξοντωτική, καθώς μας βάζουν απουσίες, τηλε-διαγωνίσματα, τηλε-εργασίες και αξιολογούμαστε μέσα σε όρους πολύ άδικους και άνισους. Η τηλε- εκπαίδευση είναι εκπαίδευση των ανισοτήτων! Δεν μπορούν με αυτούς τους όρους να καλεστούμε στο τέλος της χρονιάς να εξεταστούμε σε εξετάσεις- σφαγεία και με τράπεζα θεμάτων στην Α' Λυκείου!


Πέρασαν το βάρβαρο Νόμο Κεραμέως!

Παρά τις μαχητικές αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών η κυβέρνηση πέρασε το βάρβαρο νομοσχέδιο Κεραμέως. Προσπαθούν να μας κρατήσουν κλεισμένους σπίτια μας, αποξενωμένους, χωρίς δυνατότητα να συζητήσουμε και να βρεθούμε με τους συμμαθητές μας, για να περάσουν νομοσχέδιο που πετσοκόβει τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φέρνει διαγραφές φοιτητών και αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια!

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που προβλέπει το νομοσχέδιο για να μπούμε σε μια σχολή, που θα ορίζεται κάθε φορά από το μέσο όρο των επιδόσεων των μαθητών ανά πεδίο και από το αντίστοιχο Πανεπιστημιακό τμήμα, είναι ένας σκληρός ταξικός φραγμός. Χιλιάδες μαθητές θα πεταχτούν μαζικά από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα μας στερήσουν βίαια το δικαίωμα μας να σπουδάσουμε! Ακόμα και αν μπούμε στα Πανεπιστήμια θα είμαστε αντιμέτωποι με την απειλή της διαγραφής από αυτά, αν δεν τελείωσουμε στην ώρα μας!


Καμία αναμονή! Να παλέψουμε για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως!

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Δε θα περιμένουμε μέχρι να δωσουμε σε Πανελλήνιες εξετάσεις- σφαγεία που λίγοι από εμας θα έχουν δυνατότητα να περάσουν! Δε θα περιμένουμε να μπούμε σε Πανεπιστήμια όπου διαγράφουν φοιτητές και τους ξυλοκοπά η αστυνομία αν τολμήσουν και σηκώσουν κεφάλι! Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα!

Οι λογικές που ακούγονται από πολλές δυνάμεις ότι πρέπει να “παλέψουμε για την μη εφαρμογή του νομοσχεδίου” ή “να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά” είναι λογικές ήττας και υποχώρησης. Το σύστημα δεν περιμένει, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχει ψηφίσει! Έφερε ήδη την αστυνομία μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνέλαβε και χτύπησε βάναυσα φοιτητές.

Η νεολαία κατεβαίνει ήδη στους δρόμους και το σύστημα χτυπά αγρια τους αγώνες της. Θέλει να φιμώσει τις φωνές μας, να μας κλείσει φοβισμένους στα σπίτια μας, να σκύψουμε το κεφάλι! Δε θα τους περάσει! Πρέπει να βρεθούμε οι μαθητές να συζητήσουμε ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, να κάνουμε συνελεύσεις σε προαύλια σχολείων, να ενεργοποιήσουμε τα 5μελή και 15μελή και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση ανατροπής του νομοσχεδίου Κεραμέως. Να κατέβουμε με όλα τα μέτρα προστασίας στο δρόμο μαζί με φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς μας!

Διεκδικούμε:

*Ανατροπή του Νομοσχεδίου Κεραμέως! Όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια!

*Μέτρα προστασίας για την πανδημία– ολιγάριθμα τμήματα– μαζικά τεστ- μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

*Όχι στην τηλε-εκπαίδευση των αποκλεισμών!

*Δραστική μείωση της ύλης σε όλα τα μαθήματα και στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

*·Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

*Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τις ελευθερίες! Έξω η αστυνομία από σχολεία και σχολές!

*Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλο τον λαό! Ελεύθερη πρόσβαση της νεολαίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου