Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ανταπόκριση από την πανεκπαιδευτική διαδήλωση στις 4/2

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Η σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μαζικότητα και σημαντική, συγκριτικά με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις παρουσία μαθητών/μαθητριών. Οι μαθητές ενώσαμε τις φωνές τους με φοιτητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που μας στερεί την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με το άνοιγμα των σχολείων, οι μαθητές καταφέραμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε μεταξύ μας για τον χαρακτήρα των μέτρων που έρχονται. Μαζικοποιήσαμε τα σημερινά καλέσματα παρά την απειλή της απουσίας και των επάλληλων τεστ και διαγωνισμάτων που μας φόρτωσαν μετά από δυόμισι μήνες κοροϊδίας μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 2ου ΓΕΛ Συκεών πραγματοποίησαν μονοήμερη κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο Κεραμέως και να καταφέρουν να κατέβουν στη διαδήλωση. Οι διευθυντές των σχολείων, αξιοποιώντας τον σχετικό νόμο που είχε εκδοθεί στις προηγούμενες μαθητικές κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή τηλε-μαθημάτων κατά τη διάρκεια την κατάληψης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον απεργοσπαστικό χαρακτήρα της τηλε-εκπαίδευσης.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο χρειάζεται να συνεχιστούν και να ενταθούν. Τα σχολεία μας πρέπει να γίνουν εστίες αγώνα με στόχο την ανατροπή του νομοσχεδίου και την απόσυρση της τράπεζας θεμάτων. Να βρούμε συμμάχους στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς. Χρειάζεται να ενημερωθούμε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες τόσο για το χαρακτήρα των μέτρων που περνάνε τώρα όσο και για τους προηγούμενους νόμους, με τους οποίους επανήλθε η τράπεζα θεμάτων και νομοθετήθηκε η παιδική απλήρωτη εργασία-«μαθητεία» στις διετείς τεχνικές σχολές.

Κυβέρνηση και Κεραμέως θα έπρεπε να ντρέπονται που αξιοποιούν την πανδημία για περάσουν με τέτοια μέτρα και όχι να μας εγκαλούν να μείνουμε σπίτια μας λόγω κορονοϊού. Οι πολιτικές τους είναι αυτές που μας ωθούν να κινητοποιηθούμε. Άλλωστε, οι διαδηλωτές τηρούσαμε τα μέτρα προστασίας.

Όσο μας στερούν τα δικαιώματα, εμείς θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε στο δρόμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου