Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Για την εβδομάδα-υποκρισία του υπουργείου κατά του «σχολικού εκφοβισμού (bulling)»


Για την εβδομάδα-υποκρισία του υπουργείου κατά του «σχολικού εκφοβισμού (bulling)»

·         Μαθήτρια λιποθυμάει από την πείνα και δημοσιογράφοι-τσιράκια της κυβέρνησης, γελούν και ειρωνεύονται.
·         Στο Παρίσι, η αστυνομία συλλαμβάνει 140 μαθητές ,που αγωνίζονταν ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα και τους αναγκάζει να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια πίσω απ’το κεφάλι λέγοντάς τους : «Αυτή είναι μια τάξη που επιδεικνύει καλή συμπεριφορά».
·         Από τη Σούδα ξεκινάνε νατοϊκά αεροπλάνα για να ισοπεδώσουν πόλεις, να σκοτώσουν παιδιά, γυναίκες, άντρες.
·         Στην Αγία Βαρβάρα , γίνονται προσαγωγές 6 ανήλικων μαθητών επειδή…έγραψαν με μαρκαδόρο σε μία κούνια!
·         Ρουφιάνοι, δολοφόνοι, χρυσαυγίτες επιτίθενται δολοφονικά σε πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά και την ίδια ώρα , σύσσωμοι οι εκφραστές του συστήματος μας μιλάνε για «εθνική ομοψυχία».  
·         Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει μια βάρβαρη, εξεταστική – ταξική καταιγίδα μέτρων, για να κόψει βίαια την ελπίδα των λαϊκών παιδιών να σπουδάσουν.

ΑΥΤΗ είναι η βία! Η βία που πηγάζει από την επίθεση του συστήματος απέναντι ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Στο δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στις σπουδές. Στο δικαίωμα στη σκέψη, στη δράση, στην οργάνωση, στον αγώνα.
                Με αυτή τη βία ερχόμαστε αντιμέτωποι κι εμείς οι μαθητές. Οι αυξημένες και αναβαθμισμένες βίαιες και υποτιμητικές συμπεριφορές μαθητών απέναντι σε συμμαθητές τους, που ανέκαθεν εκδηλώνονταν, αλλά δεν προβάλλονταν, τροφοδοτούνται από την απάνθρωπη πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος, απ’ την ίδια τη βιαιότητα του συστήματος και το αβέβαιο –μαύρο μέλλον που προδιαγράφεται για τη νεολαία. Τί έρχεται λοιπόν να μας πει το Υπουργείο Παιδείας; Για ποιά ευαισθησία να μας μιλήσει, όταν εκφραστές της κυβέρνησης αμφισβητούσαν και γελούσαν με το περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας απο την πείνα! Για εμάς είναι ξεκάθρο! Αυτοί που τώρα «κόπτονται» για το bulling στα σχολεία είναι οι ίδιοι οι οργανωτές της πιο άγριας βίας, της προώθησης των πιο σκοταδιστικών και μαύρων αντιλήψεων.

            Κανένας μαθητής/τρια μόνος απέναντι στην επίθεση του συστήματος!
 Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως για να απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση πρέπει να στραφούμε στα συλλογικά μας όργανα κι εκεί να συζητάμε και να ψάχνουμε τις λύσεις. Μέσα από την συλλογική πάλη και τον αγώνα μας, να απομονώσουμε οποιαδήποτε ρατσιστική φωνή θέλει κάποιον συμμαθητή/τρια μας απομονωμένο και μόνο. Να καταδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και του φασισμού,  που δεν είναι άλλο από αυτό των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ) που δεν διστάζουν να καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και να δημιουργούν αμέτρητα καραβάνια δυστυχισμένων προσφύγων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου