Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, οι απόμαχοι της δουλειάς, η νεολαία (φοιτητική, σπουδάζουσα, μαθητική), οι άνεργοι, η πλειοψηφία του λαού, καλούμαστε να ενωθούμε σε μια γροθιά απόφασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, σε μια φωνή απαίτησης του δίκιου μας.
Σήμερα φανερώνεται  πως οι ντόπιοι δυνάστες αυτού του τόπου έρχονται να υπηρετήσουν  την απαίτηση των μεγάλων αφεντάδων τους . Της τρόικας, της Ε.Ε. και  του ΔΝΤ.  Να βγάλουν σε πέρας την αποστολή που τους έχουν αναθέσει. Την αποστολή της ισοπέδωσης  δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού για να συνεχίσουν να έχουν έτσι την εύνοιά τους. Για να συνεχίσουν ντόπιο κεφάλαιο και το  κατεστημένο, αυτοί που φέρανε τη χώρα σ’ αυτό το σημείο, να στρογγυλοκάθονται στο σβέρκο του κόσμου της δουλειάς.  Σ’ αυτό έχουν συμφωνήσει όλοι τους και είναι αποφασισμένοι και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.  Έτσι ξεχνάνε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο λαό. Τα τελευταία μέτρα δεν τελειώνουν ποτέ!!
Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο.  Νέοι κάβοι προκύπτουν που πρέπει να περαστούν. Νέες τρύπες ανακαλύπτονται που πρέπει να καλυφθούν από ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, από ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Να γιατί πρέπει να γίνουν και άλλες συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων. Να γιατί οι δαπάνες για τα σχολεία περικόπτονται κάθε χρόνο και πιο πολύ. Να γιατί υπάρχουν κενά σε καθηγητές και δασκάλους και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα καλυφθούν.  Να γιατί κόβεται η δωρεάν μετακίνηση και τόσα άλλα…. Οι απαιτήσεις τους δεν έχουν τελειωμό. Καθημερινά παρεμβαίνουν, απαιτούν, κατευθύνουν την επίθεση.
Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ , επιστρατεύει τους πάντες και κάνει τα πάντα, πιστή στις εντολές. Από την ανοικτή τρομοκρατία και την καταστολή, τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία μέχρι και την φασιστο-συμμορία της Χρυσής Αυγής για να καταστείλουν κάθε αντίδραση – αντίσταση του λαού και της νεολαίας στη γέννησή της. Γιατί γνωρίζουν όλοι τους πως τόσο η ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων, όσο και η εφαρμογή τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό συνεχίζουν να οπλίζονται ενάντια στον εχθρό λαό και στη νεολαία. Σ’ όλους εμάς!!   Για να ξεμπερδέψουν με τις αντιστάσεις. Γιατί μόνο έτσι θα αποτελειώσουν ότι απόμεινε από δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση….
Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να σπρώξουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση…
Γιατί μόνο έτσι θα πάρουν πίσω ότι αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν κάτω από την πίεση και τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας..
Όμως οι μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού τα δύο τελευταία χρόνια έδειξαν πως ο λαός δεν αποδέχεται τη σφαγή του αδιαμαρτύρητα. Πως θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για το δίκιο του. Για τη ζωή και το μέλλον του.
Να συμβάλλουμε και να πρωτοστατήσουμε στο δυνάμωμα αυτών των αντιστάσεων στο ξεδίπλωμα των αγώνων. Να γίνει πεποίθηση ότι μόνο ο μαζικός αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στην νέα βαρβαρότητα. Ότι τίποτα και ποτέ  δε χαρίστηκε.
Την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη κανείς στο μάθημα. Όλοι στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους!!
Γιατί είναι φανερό πως το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία δε θα χαριστούν ούτε στη γενιά μας.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Μαθητική Αντίσταση

Χανιά, 17 Οκτώβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου