Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή η πολιτική απειλεί τις ζωές μας


Από διαδήλωση μαθητών στη Σάμο
12χρονος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατεβαίνοντας από το αστικό λεωφορείο για να γυρίσει σπίτι μετά το σχολείο στις 26 Σεπτέμβρη. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
Εκατοντάδες μαθητές κατέλαβαν το Δημαρχείο Σάμου στις 21 Σεπτέμβρη, απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση στα σχολεία τους, με τη στήριξη των γονιών και των καθηγητών τους. Ένας αγώνας που συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Στην Ξάνθη οι μαθητές κινδυνεύνουν ήδη να μείνουν από απουσίες λόγω της διακοπής της μεταφοράς τους. Στον Έβρο, στην Ικαρία, στην Αργολίδα, στην Αττική και αλλού η δωρεάν μεταφορά των χιλιάδων μαθητών που την έχουν ανάγκη έχει ήδη σταματήσει ή κινδυνεύει να σταματήσει άμεσα.

Η πολιτική του μνημονίου, δηλαδή η πολιτική της φτώχειας για το λαό και των κερδών για τα μεγάλα αφεντικά, χρειάζεται και το ανάλογο σχολείο. Το σχολείο που μισο-λειτουργεί (αν δεν είναι από αυτά που έχουν ήδη κλείσει), που σπρώχνει τους μαθητές να το παρατήσουν, που απαιτεί από τους γονείς να πληρώνουν για τη θέρμανση, το χαρτί, τα καθαριστικά, τα βαψίματα κοκ. Που απαγορεύει ακόμα και την πρόσβαση σ'αυτό απειλώντας με εξόντωση τους "τολμηρούς" μαθητές, όπως αυτούς του Μουσικού που χρειάζονται μέχρι 2,5 ώρες με το μουσικό τους όργανο στο χέρι για να πάνε στο σχολείο. Η ίδια πολιτική που πέρσι έκλεβε τα βιβλία, έβαζε λουκέτα σε εκατοντάδες σχολεία, έκοβε τη σίτιση από τα μουσικά, έστελνε μαθητές στα δικαστήρια, φέτος εξαθλιώνει τους γονείς, οδηγεί τους μαθητές στην πείνα, προκαλεί "ατυχήματα" όπως το παραπάνω.

Αυτά που για την κυβέρνηση και την Τρόικα είναι "οικονομικά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα", για εμάς και τις οικογένειές μας είναι δολοφονική επίθεση. Η μαζική και οργανωμένη αντίσταση σε κάθε μέτρο και σε κάθε απόφαση που παίρνουν ενάντια στα δικαιώματά μας είναι ζήτημα επιβίωσης. Ο αγώνας μαθητών, γονιών, καθηγητών, εργαζόμενων, όλου του λαού που πλήτεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ανάγκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου