Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σαμος:Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν όταν λείπουν από αυτά εκατοντάδες μαθητές τους. Ή όλοι στα σχολεία ή κανένας!

 Καταργούν τις δωρεάν μετακινήσεις μαθητών 
Πρώτα μας πήραν τα σχολεία, μας στοίβαξαν σε αίθουσες των ακόμα και πάνω από 30 μαθητών, μας κλέψαν τα βιβλία από τα χέρια... και τώρα στερούν ακόμα και τη δυνατότητα από χιλιάδες συμμαθητές μας να φτάσουν καν στα σχολεία, κόβοντας τις δωρεάν μετακινήσεις σε μια σειρά περιοχές. Στα Χανιά, στη Σάμο, σε κάποια σχολεία -και ακόμα και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες- στον Πειραιά... και ο κατάλογος είναι ακομα μακρύς. Η πολιτική τους έχει ολοφάνερα βάλει στόχο να πετάξει έξω από τα σχολεία τα παιδιά από τα πιο λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να αναταπεξέλθουν στην κατάσταση αυτή! Ο αγώνας που ήδη δίνει ο λαός μας, μας εμπνέει! Δε θα τους αφήσουμε! Ήδη στα Χανιά διαδήλωσαν σήμερα μαζικά συμμαθητές μας ενάντια στο κόψιμο δωρεάν μετακινήσεω. (Δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση κάλεσμα για την κινητοποίηση από τη Μαθητική αντίσταση)

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σαμου που δικαίως καλεί σε κινηστοποίησεις μαθητές, καθηγητές, γονείς.

Κάτω η πολιτική της διάλυσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου.
Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές!

Για άλλη μια χρονιά βρίσκεται στον αέρα η μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία, αφού από τις 15 Φεβρουαρίου σταματά η μεταφορά των μαθητών σε όλο το νησί, ύστερα από απόφαση των επαγγελματιών που μεταφέρουν τα παιδιά καθημερινά, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Την ίδια στιγμή, από την 1η Μάρτη η μεταφορά των μαθητών παύει οριστικά, αφού τα μηδαμινά κονδύλια που προβλέπονται για την μεταφορά των μαθητών είχαν σαν αποτέλεσμα να κριθεί άγονος ο διαγωνισμός.
Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι πρόβλημα μόνο της Σάμου. Το ίδιο πρόβλημα, πέρα από όλα τα άλλα, αντιμετωπίζει η Ικαρία αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για πολλές χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά, που στερούνται την πρόσβαση στο σχολείο.
 
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των Μνημονίων και του Καλλικράτη, της συνολικότερης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ και των ντόπιων αφεντικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση σφαγιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα. Είναι η ίδια πολιτική που συγχωνεύει - κλείνει σχολεία, καταργεί το δωρεάν βιβλίο, αμείβει με ένα ξεροκόμματο τους εκπαιδευτικούς και υψώνει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς διώχνοντας παιδιά από το σχολείο και εξαπλώνοντας την αμορφωσιά για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν δεχόμαστε να αντιμετωπίζονται τα παιδιά από τα χωριά σαν μαθητές τρίτης κατηγορίας. Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν όταν λείπουν από αυτά εκατοντάδες μαθητές τους. Ή όλοι στα σχολεία ή κανένας!

Με αυτή τη θέση συμπαρατασσόμαστε σε όλες τις κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών. Παλεύουμε μαζί τους το κοινό μας αίτημα:
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΡΑ!

Ταυτόχρονα καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ώστε κανένας εκπαιδευτικός να μην προχωρήσει στην ύλη, για όσον καιρό έστω και ένας μαθητής λείπει από το σχολείο επειδή δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Ο ενωτικός, μαζικός και αποφασιστικός αγώνας μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών είναι ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την μεθόδευση αυτή, για να υπερασπιστούμε και να κατοχυρώσουμε την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών.
 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου