Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη - Πάρτε πίσω τα μέτρα- Η 8 Φλεβάρη να μείνει στην ιστορία

Το πλήθος φοιτητών που πλαισίωσε τις γενικές συνελεύσεις στις σχολές και πήρε μαζικές αποφάσεις αγώνα, αλλά και τα σημερινά (1/2) πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια δίνουν ένα μαζικό και ξεκάθαρο μήνυμα ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ του αγώνα.  Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τον δίκαιο νεολαιίστικο αγώνα δεν έπιασαν τόπο. Προστέθηκαν περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά στις αποφάσεις αγώνα για δωρεάν σπουδές. Η συντεταγμένη προβοκάτσια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης έπεσε στο κενό. 


Η μαζικότητα και η συνέχιση των κινητοποιήσεων έχει θορυβήσει το σύστημα και  την κυβέρνηση η οποία “πονοκεφαλιάζει” μήπως και πάρει αυτή η κινηματική κατάσταση συνολικότερες διαστάσεις.  Τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι εργαζόμενοι και οι λαϊκοί άνθρωποι που στενάζουν κάτω από την ακρίβεια πρέπει να συνεχίσουν την πάλη τους και να βγουν οργανωμένα μαζικά και ενιαία στους δρόμους, ενάντια στην πολιτική του συστήματος. 

Πρώτα από όλα όμως πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μαζικοποιήσουν τις γραμμές του αγώνα. 

Να φουντώσουν οι μαθητικές καταλήψεις ενάντια στο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια.

Στις 8 Φλεβάρη, μέρα του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν να καλέσουν απεργία  ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ, ενάντια στην τρομοκρατία και τις διώξεις εκπαιδευτικών. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα όταν δίνεται ένας τόσο σοβαρός αγώνας για δωρεάν σπουδές ενάντια σε μια παιδεία λίγων και εκλεκτών.

Να κλιμακωθεί ο αγώνας στις 8 του Φλεβάρη στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια. Η νεολαία παλεύει και μπορεί να νικήσει. Οι εκπαιδευτικοί οι μαθητές, οι γονείς και οι εργαζόμενοι δεν θα την αφήσουμε να παλεύει μόνη της. Στηρίζουμε τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις , τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Δουλειά, σπουδές, ζωή με δικαιώματα θα κατακτήσουμε με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις!
  • Κάτω το νομοσχέδιο Πιερακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 
  • Καμία αναθεώρηση του Άρθρου 16 του συντάγματος.
  • Κάτω ο νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση
  • Καμία αξιολόγηση. Αυξήσεις στους μισθούς 
  • Άμεση απόσυρση της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου