Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Καταγγελία για τη σύλληψη μαθητών γυμνασίου που έκαναν κατάληψη


Οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται!

Τη νύχτα 11/5 συμμαθητές  μας πήγαν να κάνουν κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου ήταν άμεση καταγγελία. Η απάντηση από το κράτος  και τους μηχανισμούς του ήταν εισβολή της αστυνομίας στο σχολείο, το οποίο ήταν γεμάτο με ασφάλεια, όπου και συνέλαβε 9 μαθητές μέσα και έξω από αυτό. Τους κράτησε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο και το επόμενο πρωί τους πέρασε από αυτόφωρο δικαστήριο, αφήνοντας τους τελικά ελεύθερους με την απειλή όμως να σταλεί γράμμα στο σπίτι τους για εκ νέου δικαστήριο σε κάποια επόμενη ημερομηνία.

Φοβούνται τις καταλήψεις και τους αγώνες μας! Η δίκαιη οργή μας αντιμετωπίζεται από βίαιη καταστολή και τρομοκρατία. Μας έχουν φτιάξει ένα σχολείο κάτεργο που με το ζόρι μπορούμε να αποφοιτήσουμε. Με σκυμμένα κεφάλια πάνω  από ένα βιβλίο προσπαθούμε να βγάλουμε τις τεράστιες ύλες των μαθημάτων μόνο και μόνο για να έρθουμε αντιμέτωποι με την Τράπεζα Θεμάτων και αργότερα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.  Κόφτες που εμποδίζουν τη εισαγωγή μας στη σχολή που θέλουμε και κυνηγάμε. Και μέσα σε όλα αυτά αντιμετωπίζουμε τις φωνές και τις υποβαθμίσεις κάποιων καθηγητών που νομίζουν ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί για αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, που  όπως λένε <<δεν είμαστε εμείς για τα γράμματα>>. 

Όλη αυτή η ασφυξία μας εξοργίζει και το ξέρουν καλά. Το χτύπημα των καταλήψεων μας, η απαγόρευση των συνελεύσεων μας, η δυσφήμιση των αγώνων μας είναι οργανωμένη επίθεση εναντίον μας. Το σύστημα αυτό, οι κυβερνήσεις και τα υπουργεία τους, οι διευθυντάδες και τα ΜΜΕ είναι ταγμένοι απέναντι μας. Ξέρουν ότι οι νόμοι που ψηφίζουν για τα σχολεία, που καταστρέφουν το μέλλον μας , θα γεννήσουν τον θυμό και τις αντιδράσεις μας για αυτό και οχυρώνονται ενάντια μας με  κάθε μέσο. Λίγο καιρό πριν, ενόσω διαδηλώναμε για το έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, ψηφίστηκε νομοσχέδιο που εντάσσει τις μαθητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις στη σχολική βία. Ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πανδημία, τότε που η τηλεκπαίδευση χρησιμοποιούταν, και ακόμα χρησιμοποιείται, ως όπλο του συστήματος για να σπάει τις καταλήψεις μας και να μας εκφοβίζει με απειλές και απουσίες. Να μην τους περάσει!

Δεν θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για καλύτερους όρους σπουδών και ζωής. Χρειάζεται να συζητήσουμε όλοι συλλογικά, να κάνουμε συνελεύσεις και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Να γίνουν τα σχολεία μας εστίες αντίστασης και διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος. Να βγούμε πιο δυνατά και μαχητικά, κόντρα σε όποιον προσπαθεί να μας φιμώσει. Όπως οργανωμένα μας επιτίθενται έτσι οργανωμένα πρέπει να μας βρουν και απέναντι τους. Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ομηρίας των συμμαθητών μας, να απαιτήσουμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εις βάρος τους και να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία απειλή ή προϋπόθεση! 


•Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές!

•Οι αγώνες της νεολαίας είναι δίκαιοι!

20210912_141027.png 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου