Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

 


Πυροβολισμός 16χρονου ρομά στο κεφάλι: Οπλίζουν τον κάθε Κορκονέα!


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/12 στα Διαβατά Θεσσαλονίκης αστυνομικός πυροβολεί στο κεφάλι τον 16χρονο ρομά Κώστα Φραγκούλη επειδή έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ για βενζίνη.. Ο 16χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνομένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο βρίσκεται εκτός φυλακής, με κατ΄ οίκον περιορισμό, μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να εκδοθεί η απόφαση…


Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένα χρόνο μετά την κρατική δολοφονία του 18χρονου ρομά Νίκου Σαμπάνη, το σύστημα λερώνει ξανά τα αιματοβαμμένα χέρια του με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας. Ο Κώστας στοχοποιήθηκε επειδή είναι ρομά, επειδή ανήκει σε μια καταπιεσμένη και περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα, στην οποία το σύστημα δε διστάζει να στερήσει ακόμη και το δικαίωμα στην ζωή. Με ξεδιάντροπο τρόπο θα προσπαθήσουν να φορτώσουν ξανά τις ευθύνες στο θύμα, θα μιλήσουν για την παραβατική συμπεριφορά του ίδιου του 16χρονου για να καλύψουν το γεγονός που είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο σε όλους μας: η πολιτική τους δολοφονεί.




Νεκρός μαθητής σε σχολείο στις Σέρρες


Την ίδια μέρα μας συγκλονίζει και μας γεμίζει οργή η είδηση του νεκρού 11χρονου μαθητή στις Σέρρες που βρήκε τραγικό θάνατο από την έκρηξη ασυντήρητου λέβητα στο σχολείο. Γεγονός για το οποίο η κυβέρνηση όχι απλά δε θα αναλάβει ευθύνη αλλά θα τολμήσει κι όλας να ξεστομίσει πως «παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».


Αυτοί που τόσα χρόνια αδιαφορούν για τα ταβάνια που πέφτουν στις σχολικές αίθουσες, αυτοί που δε νοιάστηκαν όταν οι τάξεις μας πλημμύρισαν και που μας ζητάνε να δείξουμε κατανόηση για το γεγονός πως τον φετινό χειμώνα θα πρέπει να κάνουμε μάθημα σε αίθουσες χωρίς θέρμανση, βγάζουν τώρα την ουρά τους απέξω! Πάνε να βαφτίσουν «κακιά στιγμή» την πολιτική των ταξικών φραγμών που αμφισβητεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και την ίδια τους την ασφάλεια μέσα στα σχολεία. Στην ίδια θέση με τον 11χρονο μπορεί να βρεθούμε όλοι αν δεν αντισταθούμε!


Η πολιτική της φτώχειας, της καταστολής, της φασιστικοποίησης, των ταξικών φραγμών, των πολέμων ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ. Δε θέλουμε να μνημονεύσουμε ούτε άλλα ονόματα νεκρών συμμαθητών μας, ούτε θυμάτων της κρατικής καταστολής.


Να γίνει η οργή μας φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.


Το μέλλον και οι ζωές μας θα κριθούν στον αγώνα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου