Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!

  48 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, η πάλη της νεολαίας και του λαού απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας. Η τριήμερη κατάληψη του Πολυτεχνείου αποτελεί μέχρι σήμερα αγκάθι για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε. Ήταν οι εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργάτες, αγρότες που πάλεψαν απέναντι στη δικτατορία και μας θυμίζουν ποιες είναι οι δυνάμεις των μαζών όταν βγαίνουν στο προσκήνιο και αγωνίζονται.  Ήταν ο λαός που συνέδεσε τον αντιφασιστικό αγώνα  με την αντιιμπεριαλιστική πάλη, φωνάζοντας να φύγουν απ’ τον τόπο του οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που στήριζαν τη χούντα. Η εξέγερση του ‘73 κατάφερε να ρίξει το αιματοβαμμένο φασιστικό καθεστώς και να θέσει την προοπτική για μια κοινωνία στην οποία θα μπορεί να κάνει κουμάντο ο λαός, και όχι οι δυνάστες του. 


Επιμένουμε στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, με τα αιτήματα να παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ!


ΨΩΜΙ:Η πολιτική τους συνεχίζει να εξαπλώνει τη φτώχεια και να βαθαίνει την εκμετάλλευση. Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο κύμα ακρίβειας που θα φορτώσει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά βάρη σε εμάς και τις οικογένειές μας. Το κόστος ζωής ανεβαίνει την ίδια στιγμή που τσακίζονται μισθοί και συντάξεις. Ο ψηφισμένος νόμος του Χατζηδάκη έρχεται να επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα. Όλα αυτά μετά από σχεδόν δυο χρόνια πανδημίας, όπου αντιμετωπίσαμε πολλαπλές πιέσεις και το επίπεδο ζωής στα λαϊκά νοικοκυριά έπεσε κατακόρυφα. 


ΠΑΙΔΕΙΑ: Τα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση καταστρατηγούνται! Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη με την ΕΒΕ άφησε 40.000 συμμαθητές μας εκτός πανεπιστημίων. Η τράπεζα θεμάτων μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα, αφήνοντας πολλούς μαθητές στο Λύκειο μετεξεταστέους. Φέρνουν την αξιολόγηση για να φτιάξουν σχολεία στα οποία θα εφαρμόζεται χωρίς αντιστάσεις η επίθεση του Υπουργείου. Στην τεχνική εκπαίδευση επιδιώκουν να θεσπίσουν την παιδική εργασία μέσω της μαθητείας στα ΕΠΑΛ, πηγαίνοντας έναν αιώνα πίσω τα δικαιώματά μας.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Η φασιστικοποίηση βαθαίνει σε κάθε πτυχή της δημόσιας και πολιτικής ζωής μας. Ένα χρόνο μετά τη φασιστικού τύπου απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση συνεχίζει να τρομοκρατεί τον κόσμο που διαδηλώνει, που απεργεί, που συνδικαλίζεται. Φοβάται τη νεολαία που σηκώνει κεφάλι! Αυτό αποδεικνύει και η προσπάθεια καταστολής των μαθητικών αγώνων από τις σχολικές διευθύνσεις, με την απεργοσπαστική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις μαθητικές καταλήψεις. Αυτό επιβεβαιώνει και η δράση ακροδεξιών ομάδων που δραστηριοποιήθηκαν με το που ξέσπασαν οι δίκαιοι μαθητικοί αγώνες ενάντια στο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη. Ο φασισμός πάντα θα είναι το μαύρο χέρι αυτού του σάπιου συστήματος και θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του απέναντι στον εχθρό λαό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ: Οι επιταγές που δίνουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ στην αστική τάξη της χώρας μας προμηνύουν μαύρο μέλλον για τη νεολαία. Η νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μαζί με τη συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες φουντώνουν τους πολεμικούς κινδύνους στην περιοχή. Με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και την κουβέντα για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, προσπαθούν να μπολιάσουν τους μαθητές με τη σάπια ιδεολογία τους, και να τους έχουν στην πρώτη γραμμή κρέας για τα κανόνια τους.



Στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν δε θα υποταχθούμε! Φοβούνται στην ιδέα να γίνει η οργή μας μαζική αντίσταση! Το σύστημα παλεύει για να ξεχάσει ο λαός αυτού του τόπου τι σηματοδότησε η εξέγερση του Νοέμβρη. Τρέμει στην ιδέα να συνειδητοποιήσει η νεολαία τις δυνάμεις της και να βγει στο προσκήνιο των αγώνων.  Φοβούνται τις αντιστάσεις μας γιατί γνωρίζουν πως όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούν να νικήσουν. Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!

Το μέλλον μας θα το κερδίσουμε με αγώνες – Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου