Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Τι πραγματικά συνέβη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης...


 Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που αποκαλύπτει τη σαπίλα του συστήματος, φιλοκυβερνητικά μέσα σπεύδουν να το παρουσιάσουν σαν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Και δεν έχασαν την ευκαιρία να το κάνουν και τώρα με τις φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία της Σταυρούπολης. Κάνοντας λόγο για “διαπληκτισμούς μεταξύ των δύο πλευρών” και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τον φασισμό και τις πιο μαύρες απόψεις του συστήματος, με τις φωνές που υπερασπίζονται το δικαίωμα των φτωχών παιδιών στην παιδεία. Ας δούμε, λοιπόν, τι πραγματικά συνέβη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.


Τετάρτη 22/9/21:

Την Τετάρτη 22/9, τρεις φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων, μοίραζαν προκηρύξεις με θέμα την εναντίωση στο κυβερνητικό μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που ήταν υπό κατάληψη. Μια μικρή ομάδα μαθητών επιτέθηκε στους τρεις φοιτητές βρίζοντας και χτυπώντας τους, και τραυματίζοντας μάλιστα τον έναν φοιτητή. Ως απάντηση στην επίθεση αυτή, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, της Νομικής, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας, καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού κάλεσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ, για την καταγγελία του γεγονότος, την Τρίτη 28/9.

Τρίτη 28/9/21:

Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, δεκάδες άτομα με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με λοστούς, καδρόνια, σουγιάδες και φωτοβολίδες βγήκαν από το χώρο του σχολείου και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους φοιτητές, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα και τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς. Το «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής φανέρωσε δημόσια την ανάμειξή του ανακοινώνοντας ότι «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς». Η επίθεση ήταν προγραμματισμένη να γίνει, όπως ανέδειξαν μαρτυρίες ορισμένων μαθητών του σχολείου. Χαρακτηριστική ήταν η μαρτυρία 17χρονης μαθήτριας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα άγρια επεισόδια και δήλωσε ότι: «Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, πήραν ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν κόσμο. Χτύπησαν άσχημα πολύ κόσμο. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Εμένα, προσωπικά, τα ξύλα πέρασαν δίπλα από το κεφάλι μου. Θα μπορούσαν να είχαν χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο». Ακολούθησε πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Σταυρούπολης, καταγγελία του γεγονότος, ενώ καλέστηκαν συγκεντρώσεις και για την επόμενη μέρα.

Τετάρτη 29/9/21:

Σήμερα, Τετάρτη 29/9, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από μέλη φοιτητικών συλλόγων και αριστερές συλλογικότητες έξω από το σχολείο, για την καταγγελία των χθεσινών γεγονότων, κουκουλοφόροι φασίστες επιτέθηκαν για ακόμη μια φορά. Σημαντική μερίδα από αυτούς ήταν «εξωσχολικοί» οι οποίοι μπήκαν στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας. Φώναζαν φασιστικά συνθήματα όπως «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η Γη δεν σας ανήκει», έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς στο προαύλιο και έβριζαν τους συγκεντρωμένους φοιτητές, θέλοντας να τους διώξουν, ενώ πέταγαν προς το μέρος τους πέτρες, κροτίδες και μολότοφ. Η αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια, έκανε τις πλάτες στην φασιστική επίθεση, στρέφοντας τα πυρά της και πετώντας χημικά προς τους φοιτητές!

Οι φασιστικές απόψεις δεν πέθαναν με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά θα ξεφυτρώνουν κάθε φορά που το σύστημα τις χρειάζεται. Μολύνουν με το δηλητήριό τους τα μυαλά νέων παιδιών που αντιμετωπίζουν τα ίδια αδιέξοδα που ορθώνει μπροστά τους το σύστημα, ώστε να εκτονώνουν την οργή τους σε λάθος πλευρά. Και σε μια φάση όξυνσης της συστημικής επίθεσης στους μαθητές (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων κλπ), ο φασισμός χρησιμοποιείται για το σβήσιμο των αντιδράσεων και των μαθητικών αγώνων. Ο φασισμός και τα δεν έχει καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα και τα συμφέροντά του, όσο και αν θέλουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Μαθητική Αντίσταση καλούν στο συλλαλητήριο σήμερα στις 6:30μμ στην πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης που καλείται από Φοιτητικούς Συλλόγους, ΕΛΜΕ, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αντιφασιστικές και αριστερές συλλογικότητες.

Φοιτητές-Μαθητές-Εκπαιδευτικοί, για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί. Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου