Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Η ΕΒΕ μας πετάει έξω από το πανεπιστήμιο! Με αγώνες να ανατραπεί!


 Συμμαθητές-συμμαθήτριες,

 Φέτος, μετά από 6 και πλέον μήνες καραντίνας και τηλε«εκπαίδευσης» οι μαθητές της Γ΄ λυκείου δώσαμε πανελλήνιες έχοντας πάνω από το κεφάλι μας την απειλή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία αποτελούσε και μια από τις βασικές αιχμές του νόμου που πέρασε το προηγούμενο διάστημα (ο οποίος εκτός από την ΕΒΕ επανέφερε την τράπεζα θεμάτων, όρισε αύξηση της ύλης κλπ). Δυστυχώς η πρόβλεψή μας ότι θα αποτελέσει ένα τεράστιο κόφτη, έναν σκληρό ταξικό φραγμό που θα αφήσει πολλούς από εμάς εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι προειδοποιήσεις μας βγήκαν αληθινές, αφού φέτος στους 3 μαθητές θα μείνει εκτός Πανεπιστημίου.

 

 Η Κεραμέως είχε μάλιστα το θράσος να «βγεί» σε τηλεοπτική εκπομπή και να δηλώσει ότι  «Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ένας αριθμός υποψηφίων που δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις (Λες και οι βάσεις διαμορφώνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια, θα πούμε εμείς)… Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες». Βγήκε δηλαδή και «μέσα στα μούτρα μας» υποβάθμισε την προσπάθειά μας και χαρακτήρισε ένα μεγάλο αριθμό μαθητών ανίκανους και χωρίς δικαίωμα να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 Ε ΛΟΙΠΟΝ δεν είναι έτσι. ΟΛΟΙ οι μαθητές έχουμε δικαίωμα στις σπουδές, όλοι οι μαθητές έχουμε δικαίωμα στο απολυτήριο και το πτυχίο! ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

ΚΑΤΩ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΥΓΕΙΑ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου